Doneren | Stop Pesten NU

084-8340086

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

Doneren

Wat ontzettend leuk dat jij een donatie aan Stichting Stop Pesten Nu zou willen doen. Daar zijn wij ontzettend dankbaar voor. steun Stop Pesten Nu Erkend Goed Doel tegen Pesten

Er zijn ook vele andere manieren om ons te steunen, kijk op de pagina Steun ons werk #StopPestenNu

 

Er zijn drie manieren om te doneren
CBF keurmerk

Geef gerust aan Erkende Goede Doelen Platform (CBF platform)
Erkende Goede Doelen voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Zie je het 'Erkend Goed Doel'-logo, dan kun je gerust geven. We willen alle Nederlanders laten weten dat ze aan een Erkend Goed Doel gerust kunnen geven. We laten zien dat Erkende Goede Doelen voldoen aan strenge kwaliteitscriteria, en dat wij als toezichthouder CBF deze controleren. Daardoor weet je bij het zien van ‘Erkend Goed Doel’-logo dat het goed zit. Zo bouwen we aan het publieksvertrouwen in goede doelen. En zorgen we dat donateurs en vrijwilligers met een gerust hart blijven doneren aan goede doelen die de wereld mooier maken. Zie het Erkenningspaspoort van Stichting Stop Pesten NU -  Bel de Hotline voor vragen hierover: 020-215 73 77 (ma t/m za 09:00-21:00 uur)
 

  1. Bank Overboeking
    Rechtstreeks vanaf je eigen bankrekening een overboeking naar Rabobank rekeningnr: NL34RABO0162133391 o.v.v. 'donatie'
     
  2. Via de doneermodule van Geef.nl
    De website Geef.nl heeft speciaal voor ons een doneermodule Stichting Stop Pesten Nu aangemaakt om doneren makkelijker te maken. In deze betaalmodule hebben zij zeer veel mogelijkheden voor betaalmethoden beschikbaar gesteld, namelijk:iDeal, Creditcard, PayPal, Doorlopende machtiging, Debitcard en de Doneerbon.
     
  3. Onderstaande DoneerBox

Stichting Stop Pesten Nu is hèt enige Erkende Goede Doel tegen Pesten in Nederland​

Steun Stichting Stop Pesten Nu - hèt enige Erkende Goede Doel tegen Pesten in Nederland

 

Over Stichting Stop Pesten Nu

Stop Pesten Nu ontvangt geen vaste inkomsten of subsidies voor haar inzet en activiteiten. We zijn volledig afhankelijk van donaties van betrokken individuen en organisaties om ons belangrijke werk voort te zetten.

Digitaal Wereld Erfgoed bij UNESCO
Een opvallend kenmerk van Stop Pesten Nu is dat de website is door de Koninklijke Bibliotheek (KB) opgenomen als digitaal werelderfgoed bij UNESCO. Dit benadrukt de waarde en relevantie van de informatie die de organisatie biedt in de strijd tegen pesten.

Erkend Goed Doel
Stop Pesten Nu is het enige erkende goede doel in Nederland dat zich specifiek richt op pesten Wij hebben het CBF keurmerk, wat betekent dat we voldoen aan strenge kwaliteitseisen en gecontroleerd worden door het CBF.

Uitgebreide informatiebibliotheek
De website van Stop Pesten Nu fungeert als een uitgebreide bibliotheek met informatie over pesten, onderverdeeld in verschillende doelgroepen. Dit zorgt ervoor dat mensen toegang hebben tot relevante informatie en hulpmiddelen die specifiek zijn afgestemd op hun behoeften.

Bewustwording en preventie
De focus van Stop Pesten Nu ligt niet alleen op het aanpakken van pestgedrag, maar ook op bewustwording en preventie. Dit holistische benadering kan helpen om pesten op lange termijn te verminderen.

Overzicht van hulporganisaties
Stop Pesten Nu biedt niet alleen informatie, maar houdt ook een overzicht bij van organisaties waar mensen terecht kunnen voor individuele hulp en advies. Dit is een waardevolle bron voor mensen die hulp zoeken.

Langdurige inzet
Onze directeur-bestuurder zet zich al 12 jaar vrijwillig in voor Stop Pesten Nu, wat getuigt van haar toewijding en passie voor dit belangrijke doel. 

ANBI-status
Als ANBI Stichting hoeven wij geen erf- of schenkbelasting af te dragen, en donateurs kunnen giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Gebruik onze ANBI-rekenmodule om te zien hoeveel een gift aan Stop Pesten Nu je netto kost na belastingvoordelen.

Wij zijn aangesloten bij Goede Doelen Nederland.

CBF keurmerk Stichting Stop Pesten Nu Erkend Goed Doel tegen Pesten

Unesco  heeft Stop Pesten Nu opgenomen als digitaal werelderfgoedKB heeft Stop Pesten Nu opgenomen als digitaal werelderfgoed

ANBIGoede Doelen Nederland

 

 

 

Giften (Schenkingen) & Sponsoring zijn fiscaal aftrekbaar, de financiële voordelen (*) 

Periodieke gift (schenking) 100% van de belasting aftrekbaar. Er geldt geen drempel en geen maximumbedrag. Je mag een periodieke gift in de aangifte inkomstenbelasting aftrekken als je aan de volgende voorwaarden voldoet: het goede doel is een ANBI, de periodieke gift dient in een overeenkomst te worden vastgelegd en er mag geen tegenprestatie worden verwacht. 

Eenmalige gift (schenking) Per jaar bedraagt de aftrek ten hoogste 50% van de winst, met een maximum van € 100.000. Je moet de giften schriftelijk kunnen bewijzen. 

Sponsoring Zakelijke uitgaven bij sponsoring zijn fiscaal volledig aftrekbaar. Het goede doel moet daar belasting over betalen. Er dienen goede afspraken te worden gemaakt zodat de Stichting Stop Pesten Nu geen financiële tegenvallers hierdoor oploopt.

 

Het CBF geeft een aantal tips voor donaties 

Bij het geven van donaties draait alles om vertrouwen. De meeste organisaties doen er alles aan om dit vertrouwen niet te schaden. Ze zetten zich met hart en ziel in voor de goede zaak, dankzij de steun van jou en vele andere donateurs. Als je iets opvallends ziet of vragen hebt dan kun je dat bij het het CBF melden. Maar lees vooral ook onze tips bij het doneren aan een goed doel.

  • Geef gerust aan een Erkend Goed Doel
    681 goede doelen hebben een Erkenning van het CBF. Dit zijn organisaties die door het CBF zijn getoetst en aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Je kunt erop vertrouwen dat ze zich inzetten voor een betere wereld en netjes omgaan met jouw donatie. Je herkent ze aan het ‘Erkend Goed Doel’-logo, maar je kunt ze ook raadplegen in het Register Goede Doelen
     
  • Geef bewust
    Natuurlijk zijn er niet-erkende goede doelen die uitstekend werk verrichten. Daarbij gaat het vaak om lokale initiatieven of kleinschalige projecten. Het punt is alleen dat je dit als particulier niet zeker weet, want het is niet onafhankelijk gecontroleerd. Als je een organisatie tegenkomt zonder Erkenning, dan moet je zelf huiswerk verrichten om zeker te weten dat jouw bijdrage goed wordt besteed. Let daarbij op een duidelijke beschrijving waaraan het geld wordt uitgegeven en op verantwoording achteraf door bijvoorbeeld een jaarverslag en jaarrekening.
     
  • Koop geen kaarten en kalenders aan de deur
    Voor de verkoop van goederen aan de deur voor het goede doel, zoals kaarten, kalenders en stroopwafels, is ook een collectevergunning nodig. Het komt vaak voor dat er geen vergunning is aangevraagd. De mooiste smoes om geen vergunning te hebben, is een beroep op artikel 7 van de Grondwet. Daarin wordt de vrijheid van meningsuiting gewaarborgd. Dus wanneer je een pakkend citaat op een ansichtkaart zet, zou je gebruikmaken van een grondrecht en hoef je geen vergunning te hebben. Dat is onzin. Het advies van het CBF is om geen goederen aan de deur te kopen.
     
  • Vraag om een legitimatie
    Op straat en aan huis kan iemand je benaderen met een collectebus, kaartverkoop, of je vragen donateur te worden. Vraag om een legitimatie als je twijfelt over de betrouwbaarheid. Erkende Goede Doelen sturen geen vrijwilligers op pad zonder legitimatie.
     
  • Check de vergunning
    In de meeste gemeenten is een vergunning nodig voor een collecte en (kaart)verkoop. Bij twijfel kun je om een kopie van deze vergunning vragen. Collectanten hebben deze altijd bij zich. In het collecterooster van de Goede Doelen kan je per week zien welke inzamelingsacties plaatsvinden in jouw gemeente. Als je twijfels hebt, kun je je gift beter rechtstreeks overmaken aan het goede doel.
     
  • Zie je iets opvallends? Meld het bij het CBF!
    Zie je iets geks, heb je een nare ervaring of valt je iets op, aarzel dan niet om het aan het CBF te melden. Als onafhankelijke organisatie houdt het CBF toezicht op Erkende Goede Doelen in Nederland. Na een melding of klacht stellen we een onderzoek in. Een Erkend Goed Doel kan onder verscherpt toezicht komen te staan en in het uiterste geval trekken we de Erkenning in. Meldingen over niet-erkende organisaties registreren we. Bij een toestroom van meldingen over een organisatie signaleren we dit en dragen we deze informatie over aan het Openbaar Ministerie.