Thierry Henry spreekt over online racisme en pesterijen | Stop Pesten NU

084-0035994

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

Thierry Henry spreekt over online racisme en pesterijen

Thierry Henry, voormalige stervoetballer van Arsenal en Frankrijk is gestopt met social media. De reden is dat hij vindt dat er eerst iets moet worden gedaan aan online racisme en pesterijen. "Het tijd is om een standpunt in te nemen en mensen te laten beseffen dat het niet oké is om online misbruikt te worden", zegt hij. In het programma Newsnight van de BBC geeft Henry uitleg.

Henry maakt een statement 

De 43-jarige ex-voetballer zegt dat het probleem 'te giftig is om te negeren'. "Het is tijd om een standpunt in te nemen", zegt Henry in het BBC-programma Newsnight.

"Dingen die ik vroeger hoorde in de stadions en op straat komen steeds meer op de sociale media, vooral in mijn gemeenschap, en de sport waar ik het meest van houd, voetbal. Ik maak dit statement omdat het tijd is om mensen te laten beseffen dat het niet oké is om online misbruikt te worden, het is niet oké om online gepest of lastiggevallen te worden."

Henry won twee Premier League-titels met Arsenal, waar hij tussen 1999 en 2007 speelde.

Henry riep al eerder op tot actie 

Afgelopen september beschreef hij voorbeelden van racisme die hij had meegemaakt tijdens zijn spelerscarrière bij Arsenal en Frankrijk. Toen zei hij dat hij zich zorgde maakte. 

"Ik vind dat iedereen zich zorgen moet maken over wat er gebeurt, het is te gemakkelijk voor de mensen die mensen proberen te schaden om ermee weg te komen en zich te verschuilen achter nepaccounts. Voor mij gaat het om verantwoording."

 

 

Bron

Doelgroep: 
Sport en Vrije Tijd

Tip van de redactie

Tip van onze redactie met interessante informatie over pesten en online pesten (cyberpesten):