Cursus, Training, Workshop over Pesten, Online Pesten & Ongewenst gedrag

Cursus, workshop en training Stop Pesten Nu

 

Expertise in pestpreventie 

Op zoek naar effectieve oplossingen voor pesten en cyberpesten (online pesten)? Stop Pesten Nu biedt een uitgebreid aanbod aan cursussen, gastlessen, workshops en ouderavonden die gericht zijn op het voorkomen en aanpakken van pestgedrag, zowel op school als in andere omgevingen.

Patricia Bolwerk als congresspreker over Pesten, Online Pesten en Ongewenst gedrag (grensoverschrijdend gedrag)

    Thema's

    1. Pesten
    2. Online Pesten (Cyberpesten)
    3. Ongewenst gedrag (Grensoverschrijdend gedrag)

     

    ► Aanbod voor Werkgevers (*)

    ► Aanbod voor Scholen (*)

    ► Aanbod voor Sportverenigingen (*)

    ► Aanbod voor Woonzorgcentra (*)

    (*) Op al onze diensten zijn de volgende annulerings-, privacyregeling en algemene voorwaarden van toepassing.

     

    Onze aanpak, diepgaande kennis en blended learning

    Jij hebt al de basis gelegd – laten we samen de volgende stappen zetten.

    Samen bouwen aan een veilige en respectvolle omgeving
    Bij Stop Pesten Nu zijn we gepassioneerd over het creëren van omgevingen waar respect en veiligheid centraal staan. We begrijpen dat de weg naar een pestvrije omgeving begint met bewustwording, gevolgd door inzicht en erkenning, en uiteindelijk actie. Deze route helpt je om de puntjes op de i te zetten, voort te bouwen op wat al goed gaat, en te versterken waar nog winsten te behalen zijn. Hier zijn de drie essentiële fases om samen met ons jouw omgeving veiliger en respectvoller te maken.
     
    1. Bewustwording: Wat speelt er echt?
    Elke verandering begint met bewustwording. Wat is pesten eigenlijk? Hoe herken je het? In deze eerste fase leer je om de signalen te zien die misschien tot nu toe onopgemerkt bleven. Of het nu gaat om subtiele uitsluitingen, nare opmerkingen, of ongewenst gedrag dat onder de radar blijft – bewustwording is de sleutel. Wanneer je eenmaal begint te zien wat zich onder het oppervlak afspeelt, ben je klaar om de volgende stap te zetten.
     
    2. Inzicht en erkenning: Het gebeurt hier, en nu.
    Het is één ding om te weten wat pesten is, maar het vraagt moed om te erkennen dat het ook in jouw omgeving plaatsvindt – op het werk, op school, binnen de sportvereniging, of in een woonzorgcentrum. In deze fase gaat het om inzicht: je leert niet alleen de impact van pesten begrijpen, maar ook hoe het jouw specifieke omgeving beïnvloedt. Dit is het moment waarop je beseft dat het niet alleen 'ergens anders' gebeurt, maar ook hier, en nu. Dit inzicht opent de deur naar verandering.
     
    3. Actie: Tijd om het verschil te maken 
    Nu je weet wat er speelt en erkent dat het ook jouw omgeving beïnvloedt, is het tijd voor de belangrijkste stap: actie. De grootste winsten worden behaald door daadwerkelijk aan de slag te gaan. Het gaat niet alleen om het herkennen en erkennen, maar om het omzetten van deze kennis in concrete stappen. Wat kun je vandaag doen om de veiligheid en het respect binnen jouw omgeving te waarborgen? Hoe kun je de bestaande sterke punten benutten en verbeteren wat nog beter kan? Samen met Stop Pesten Nu zetten we de verandering in gang.
     
    Bij Stop Pesten Nu helpen we je om dat laatste zetje te geven, om te versterken wat al goed gaat, en om nieuwe inzichten en acties te omarmen die bijdragen aan ons gezamenlijke doel: een veilige en respectvolle omgeving voor iedereen.
     

    Waarom Stop Pesten Nu?

    • Erkend door UNESCO: Onze websitel is erkend als digitaal erfgoed van UNESCO door de Koninklijke Bibliotheek, wat onze benaderingen en methodes onderscheidt als essentieel voor toekomstige generaties.
    • Gastlessen, trainingen en workshops: Onder leiding van onze oprichter, Patricia Bolwerk, bieden wij een reeks cursussen en trainingen aan die gericht zijn op de preventie van pesten in educatieve en professionele omgevingen. Patricia, een erkend expert in pestpreventie (verschijnt regelmatig in de Landelijke media). Laat onze ervaren professionals uw instelling bezoeken voor interactieve gastlessen en workshops die leerlingen, medewerkers of bewoners bewust maken van pestgedrag en hen empoweren om het aan te pakken.
    • Ouderavonden: Betrek ouders actief bij het creëren van een veilige omgeving door middel van informatieve ouderavonden waarbij handige tools en strategieën worden gedeeld.
    • Blended learning en Online trainingen: Profiteer van onze blended learning en online trainingen die flexibel, kosteneffectief en gemakkelijk toegankelijk zijn voor alle betrokkenen.

     

    Congresspreker Speakers Academy®

    Speakers Academy Patricia Bolwerk
    Patricia Bolwerk, is ook te boeken als spreker via de Speakers Academy®

     

    Neem contact op met onze expert

    Heb je vragen of wil je meer weten over ons aanbod? Neem direct contact op met Patricia Bolwerk, onze expert in pestpreventie, cyberpesten (online pesten) en het aanpakken van ongewenst gedrag (discriminatie, agressie, seksuele intimidatie en pesten). 

     

    Meer informatie?

    Wil je meer informatie of ben je geïnteresseerd in een van de programma's? Stuur een bericht naar info 

     

     

    Wat is Pesten?

    Pesten komt helaas niet alleen online voor. Ook in het dagelijks leven worden mensen slachtoffer van pesten, zowel op school, werk, als in de sportvereniging. Pesten is een groepsproces waarbij omstanders vaak een grote rol spelen. Wil je meer weten over hoe pesten ontstaat en wat je kunt doen om het te stoppen? Bekijk onze pagina over pesten op school en pesten op de werkvloer.

    Hoe herken je pesten?

    Pesten kan zich op verschillende manieren uiten:

        •    Fysiek pesten: slaan, schoppen, duwen.

        •    Verbaal pesten: uitschelden, beledigen, bedreigen.

        •    Sociale uitsluiting: iemand negeren of buitensluiten.

        •    Online pesten (cyberpesten): kwetsende berichten sturen, roddels verspreiden via sociale media.

    Wil je meer weten over de gevolgen van pesten? Bezoek ons Kenniscentrum Pesten | Per doelgroep voor oa de effecten van pesten op de lange termijn.

    Wat is cyberpesten (Online Pesten?

    Cyberpesten is een vorm van pesten waarbij technologie zoals smartphones, computers en sociale media wordt gebruikt om iemand te kwetsen. Dit kan op veel manieren gebeuren, bijvoorbeeld door het verspreiden van nare berichten, foto’s of video’s. Online pesten kan soms moeilijker te stoppen zijn omdat het vaak anoniem gebeurt en 24/7 doorgaat.

    Wil je leren hoe je cyberpesten kunt herkennen en aanpakken? Neem een kijkje op het Kenniscentrum Online Pesten - Cyberpesten

    Wat kun je doen tegen pesten?

    Of het nu gaat om traditioneel pesten of cyberpesten, er zijn stappen die je kunt nemen om het te stoppen. Het begint met bewustwording en het doorbreken van de stilte. Wie zwijgt, stemt toe. Daarom is het belangrijk om op te komen voor jezelf of voor anderen.

        •    Praat erover: Het is belangrijk om met iemand te praten over wat er gebeurt.

        •    Zoek hulp: Er zijn organisaties en professionals die kunnen helpen.

        •    Wees een rolmodel: Als je ziet dat iemand wordt gepest, kom dan op voor het slachtoffer.

    Meer tips vind je op onze pagina Wat te doen tegen pesten?.

    Online trainingen & cursussen

    Wil je meer leren over hoe je pesten kunt voorkomen en hoe je kunt reageren als het toch gebeurt? Stichting Stop Pesten Nu biedt verschillende online cursussen aan voor ouders, leerkrachten, werkgevers, en sportcoaches. Deze cursussen bieden praktische handvatten om pestgedrag te herkennen en aan te pakken.

    Enkele van onze cursussen zijn:

        •    Cursus voor ouders: Hoe bescherm ik mijn kind tegen online pesten?

        •    Cursus voor leerkrachten: Hoe creëer ik een veilige schoolomgeving?

        •    Cursus voor werkgevers: Hoe ga ik om met pesten op de werkvloer?

    Bekijk het volledige aanbod van onze online trainingen en cursussen en maak vandaag nog een verschil.

    Doneer button

    Stichting Stop Pesten Nu vertrouwt volledig op vrijwillige donaties en de inzet van vrijwilligers om haar belangrijke werk mogelijk te maken. Wij ontvangen geen subsidies, waardoor wij volledig afhankelijk zijn van de steun van mensen zoals u.

     

     

     

    Tip van de redactie! Heb je haast? Navigeer dan snel naar de subonderdelen van het Kenniscentrum Pesten

    ► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

    ► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

    ► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het Werk

    ► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra