Wie zijn wij? Erkend Goed Doel: RvT, Team, Missie en Visie

084-8340086

Wie zijn wij?

Stichting Stop Pesten Nu is een organisatie uit Deventer die zich volledig inzet voor de bewustwording en preventie van pesten en online pesten. We richten ons op een breed scala aan doelgroepen, waaronder leerlingen, ouders, scholen, sportverenigingen, werknemers, werkgevers en woonzorgcentra. Stichting Stop Pesten Nu heeft één dringende boodschap: Pesten moet stoppen, niet morgen, maar NU !  Het is onze ultieme droom om Stichting Stop Pesten Nu zo snel mogelijk op te heffen! 

Wat maakt Stichting Stop Pesten Nu uniek?

CBF keurmerk Stichting Stop Pesten Nu Erkend Goed Doel tegen PestenErkend Goed Doel 

De CBF-Erkenning is hét keurmerk voor goede doelen in Nederland. Erkende Goede Doelen laten zich vrijwillig toetsen. Alleen goede doelen die aan strenge kwaliteitseisen voldoen krijgen de Erkenning. Toezichthouder CBF (Centraal Bureau Fondsenwerving) controleert dit.. Zo weet u zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld, zorgvuldig omgaan met iedere euro en verantwoording afleggen. Als Erkend Goede Doelen organisatie, krijg je na de erkenning het Erkenningspaspoort en opname in het officiële Register Erkende Goede Doelen
 

Unesco  heeft Stop Pesten Nu opgenomen als digitaal werelderfgoedKB heeft Stop Pesten Nu opgenomen als digitaal werelderfgoedDigitaal erfgoed UNESCO

Met trots laten wij weten dat www.stoppestennu.nl officieel is opgenomen als digitaal erfgoed van UNESCO door de Koninklijke Bibliotheek (KB) en hiermee is onze website internationaal erkend. Deze erkenning onderstreept het belang van ons werk in de strijd tegen pesten en online pesten. Sinds 15 februari 2017 wordt onze waardevolle informatie, die een belangrijk deel vormt van de Nederlandse cultuur en maatschappij, gearchiveerd en bewaard voor toekomstige generaties.  

Deze unieke status benadrukt de noodzaak en het belang van uw steun aan Stop Pesten Nu, zodat we ons essentiële werk kunnen voortzetten en onze impact kunnen blijven vergroten.

In 2023 wisten maar liefst 400.000 bezoekers de website te vinden.

ANBI

ANBI

Als ANBI Stichting hoeven wij geen erf- of schenkbelasting af te dragen, en donateurs kunnen giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Gebruik onze ANBI-rekenmodule om te zien hoeveel een gift aan Stop Pesten Nu je netto kost na belastingvoordelen.

Lid van Goede Doelen NederlandGoede Doelen Nederland

Goede Doelen Nederland is de brancheorganisatie voor erkende goede doelen. Zij zetten zich in voor het maatschappelijk draagvlak van en het publieksvertrouwen in goede doelen zodat zij professioneel en in onafhankelijkheid kunnen werken aan hun missie.Bekijk onze leden pagina.

 

Unesco  heeft Stop Pesten Nu opgenomen als digitaal werelderfgoedKB heeft Stop Pesten Nu opgenomen als digitaal werelderfgoedWij zijn blij dat u overweegt om Stop Pesten Nu financieel te steunen. Hier kunt u gemakkelijk zien hoeveel een gift aan Stop Pesten Nu u netto kost, na aftrek van eventuele belastingvoordelen. CBF keurmerk Stichting Stop Pesten Nu Erkend Goed Doel tegen Pesten

 

Fred Rutte

Missie Stop Pesten Nu - Dit willen wij oplossen

Wij willen het aantal mensen dat wordt gepest  in Nederland laten afnemen door kennis en inzichten over het aanpakken van pesten en online pesten (cyberpesten) te verspreiden zodat bewustwording wordt gecreëerd. En het aantal mensen dat opstaat tegen pesten en ingrijpt vergroten. 

 

Jan Joost

 

Visie Stop Pesten Nu - Dit willen wij bereiken

Bewustwording over pestgedrag draagt bij aan effectieve afname van pesten. Door kennis over pestgedrag te verspreiden binnen organisaties, scholen en sportclubs waarin mensen worden of zijn gepest, wordt de urgentie om het te bestrijden inzichtelijk.

 

Slachtoffers van pesten sturen ons dagelijks berichten dat ze zich door ons gesteund, gehoord en gezien voelen en hier zijn wij ontzettend blij mee. Want daar doen wij het uiteindelijk allemaal voor. Iedere keer als wij dit horen geeft ons nog meer kracht & passie om door te blijven gaan. Wij zijn de stem voor alle slachtoffers van pesten in Nederland die onze stem kunnen gebruiken. 

Samenwerking met de media

Onze samenwerking met de media is een cruciaal onderdeel van onze strategie. We zijn niet alleen een bron van inhoudelijke kennis voor redacties, maar we zijn ook actief betrokken bij de conceptfase van tv-formats bij verschillende productiehuizen. Dit stelt ons in staat om de boodschap over het stoppen van pesten op een breder platform te verspreiden. Hier tref je de overzichten (Stop Pesten Nu - In de mediaaan van onze publieke optredens, gesorteerd per jaar, die getuigen van onze voortdurende inzet en impact in de strijd tegen pesten. Veel van ons werk vindt achter de schermen plaats, maar we zijn ook regelmatig 'voor de schermen' te zien. ​Of we nu inhoudelijk sparren met redacties, aan tafel zitten bij productiehuizen, zelf geïnterviewd worden of kandidaten aanleveren voor diepgaande items, elke interactie draagt bij aan onze missie om pesten een halt toe te roepen.

hand met hart

 

Beste redacties & journalisten
Wij zijn jullie zeer dankbaar wanneer jullie ons benaderen voor inhoudelijke items of interviews, omdat dit enorm bijdraagt aan de bewustwording en de impact van onze boodschap dat pesten moet stoppen. 

 

Universele preventie vanuit een collectieve benadering

Wij zetten ons dagelijks in voor het welzijn van de bevolking in Nederland  (universele preventie) om pesten te laten afnemen zodat het kan stoppen, gericht op bewustwording & preventie. Door bewustwording te laten groeien en mensen te leren hoe zij op kunnen staan tegen pesten, kunnen wij samen met jou het verschil maken. 

Vanuit deze collectieve benadering faciliteren, ontwikkelen, creëren en delen wij kennis om pesten (preventief) aan te pakken. Dit doen wij door zoveel mogelijk mensen te voorzien van juiste, tijdige, heldere en relevante inzichten, tips, tools & adviezen om pesten zelf aan te pakken (in de eigen omgeving) gericht op drie speerpunten: pro actief, activerend & verbindend.