Artikelen / Nieuws | Stop Pesten NU

084-0035994

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

Artikelen / Nieuws

26/11/2021

De relatie tussen leerkracht en leerling is zowel van cruciaal belang voor de ontwikkeling van de leerling, als voor het welbevinden van de leerkracht. Er wordt van leerkrachten dan ook verwacht dat ze met hun klas en met alle individuele leerlingen een warme band opbouwen. Maar hoe competent voelen leerkrachten zich in het bouwen van positieve leerkracht-leerlingrelaties? Via een vragenlijstonderzoek in de educatieve bacheloropleidingen probeerden we een antwoord op deze vraag te formuleren.

25/11/2021

In deze wekelijkse rubriek vertellen mensen over iets dat zij 'nooit meer' willen meemaken, nooit meer willen doen of juist nooit meer willen laten. Deze week: het klikte meteen tussen Jayda en haar nieuwe collega Nikkie. Ze werden dikke vriendinnen, maar na een tijd kwamen er barstjes in hun vriendschap. Nu baalt Jayda ervan dat ze elkaar elke dag moeten zien. "Het voelt niet prettig meer dat zij op de hoogte is van mijn verleden."

24/11/2021

Instagram heeft een negatieve invloed op het zelfbeeld van tieners en vooral tienermeisjes, blijkt uit een intern onderzoek van Instagram zelf dat is ingezien door The Wall Street Journal.

23/11/2021

Pesten is geweldadig en meestal herhaald gedrag van 1 of meer personen, met de bedoeling om de andere(n) te kwetsen.

23/11/2021

Today (23/6/2021) Report Harmful Content (RHC) launched their annual report for 2021 ‘Through These Walls’, which analyses data between January 2020 and December 2020. Although there appears to be a worrying rise in reported cases, it is also apparent that there is improved public understanding of identifying and reporting incidents to official bodies.

22/11/2021

Van een 22-jarige verdachte van sextortion is de voorlopige hechtenis tot januari verlengd. Dat heeft de Amsterdamse rechtbank beslist op een pro-formazitting. De man zou van verschillende slachtoffers in totaal meer dan 60 duizend euro afhandig hebben gemaakt.

De verdachte is in juni van dit jaar op verzoek van het OM in Italië aangehouden en in augustus aan Nederland overgeleverd. Hij zit sindsdien vast.

19/11/2021

Dit is een gids voor tieners, verzorgers en leerkrachten die op zoek zijn naar informatie en ondersteuning over pesten en aanverwante vormen van misbruik. Deze is ontwikkeld om je te helpen pestgedrag te herkennen en te ontdekken hoe je actie kunt ondernemen als jij of iemand die je kent wordt gepest.

18/11/2021

Hoe helpen we leerkrachten pesten aan te pakken? In juni 2021 promoveerde pedagoog Marloes van Verseveld aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift Strengthening teachers in their role to identify and address bullying among students in elementary schools. 1 op de 10 leerlingen in het basisonderwijs en het speciaal basisonderwijs wordt regelmatig gepest. Minstens een keer per maand zijn zij slachtoffer geweest van pesten. Hiervan geeft bijna 7 procent aan maandelijks gepest te zijn en ruim 3 procent wekelijks.

17/11/2021

Er is een toename van het aantal Nederlandse jongeren dat wegens een cyberdelict wordt veroordeeld, zo blijkt uit onderzoek van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC), het kennisinstituut voor het ministerie van Justitie en Veiligheid. Onder cyberdelicten worden verschillende zaken verstaan, zoals het inbreken op online accounts, phishing, verspreiden van malware, oplichting en cyberpesten. 

16/11/2021

Het zat oud-wielrenner Monique Knol niet altijd mee nadat ze goud en brons won op de Olympische Spelen. Ze werd gepest door haar team, raakte geblesseerd en verloor bij een brand bijna haar medailles. Stoppen bleek voor haar een lastige, maar goede keuze.

 

15/11/2021

De Open Universiteit heeft samen met een aantal bachelorstudenten van de opleiding Psychologie van de Open Universiteit een retrospectief onderzoek gedaan naar vroegere ervaringen van jong volwassenen met pesten en huidige psychosociale problemen. De impact van pesten blijkt ook na lange tijd nog groot: eenzaamheid, weinig zelfwaardering, sociaal angstig, pessimistisch, weinig tevreden met het leven. In dit onderzoek werd samengewerkt met de Unversiteit van Antwerpen.

12/11/2021

Gepest worden kan leiden tot mentale gezondheidsproblemen meteen nadat je gepest bent geweest, zoals het hebben van een negatief zelfbeeld of je depressief of eenzaam voelen. Een team van onderzoekers van Tilburg University, Universiteit Antwerpen en Open Universiteit Heerlen heeft aangetoond dat er ook lange-termijn gevolgen zijn zoals angst en een minder positief mensbeeld bij jongvolwassenen die tijdens de adolescentie zowel online als offline gepest werden. 

12/11/2021

Onderzoek naar pesten, machtsmisbruik of (seksuele) intimidatie zou niet mogen worden uitbesteed aan externe bedrijven die door de universiteit worden ingehuurd. Dat schrijven protestgroep WOinActie en vakbonden AOb en FNV in een verklaring.

11/11/2021

We all knew at least one — a classmate at school who treated others badly. But the reasons learners show aggression are plural and complex. As experienced teachers will attest, understanding learner behaviour requires nuance, training and patience; resolving it requires understanding the nature of the problem.

10/11/2021

In september 1998 maakte Dennis de Groot uit Vlissingen een einde aan zijn leven. Hij werd slechts 21 jaar oud. Tijdens zijn schooljaren was hij het doelwit van pestgedrag. In de aangrijpende documentaire We noemden hem Krielkip, die zaterdag in première gaat bij Film by the Sea, duiken Mercy Kamermans en Eric Holm in zijn leven.

09/11/2021

Wat kan ik doen als ik zie dat iemand gepest wordt? Jongeren geven adviezen hoe volwassenen, peer en de gepeste kunnen reageren bij het pesten en wat je vooral niet zou moeten doen.

Navigeer snel naar de onderstaande onderdelen

09/11/2021

In recent years, increasing numbers of educators, health professionals, family members and other adults who interact with children and youth have begun to realize the seriousness of bullying. A number of proven and promising prevention and intervention strategies have been developed. Unfortunately, a number of misdirected prevention and intervention strategies have also emerged.

08/11/2021

Zlatan (39) debuteerde in 1999 in het profvoetbal, maar voetbalt nog steeds en is zo fit als maar zijn kan. Zijn carrière bracht hem bij Malmö FF, Ajax, Juventus, Internazionale, FC Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United, LA Galaxy en weer AC Milan.

06/11/2021

Online Pesten, ook cyberpesten of digitaal pesten genaamd, is een vorm van pesten waarbij het slachtoffer gekwetst wordt via nieuwe (social) media en apps. Dat kan op vele manieren: beledigende emails, haatreacties op Instagram of Snapchat, gemene opmerkingen via social.mediaapps en via What'sapp, ongewenste video of foto’s die viraal gaat en nog veel meer. 

05/11/2021

Francis van Broekhuizen (46) is in de nieuwe 'LINDA.Loves' openhartig over haar pestverleden. De operazangeres vertelt: 'Vroeger vond ik mezelf niet mooi. Nu zie ik dat dit onzin is. Ik ben geen Barbie, maar heb wel een leuke kop met veel uitdrukking.'

04/11/2021

“Zeven minderjarigen sloegen een klasgenoot van 15 in elkaar en filmden dit voorval.” “De jongere werd na schooltijd met geweld afgedreigd om zijn gsm en mp3-speler af te geven.” De extreemste gevallen van pesten worden opgepikt door de media en krijgen etiketten opgeplakt als happy slapping, mobbing, ... De meeste pestproblemen zijn uiteraard heel wat minder zichtbaar, vele blijven zelfs een goed bewaard geheim. Pesten is een probleem dat nooit zal verdwijnen.

03/11/2021

Academisch pesten’ leidt tot stress bij de slachtoffers maar slechts een minderheid dient een formele klacht in. Dat schrijven Tauben Averbuch en collega’s op basis van een systematische review die onlangs in BMJ Open verscheen. 

02/11/2021

Bullying in schools deprives millions of children and young people of their fundamental right to education. A recent UNESCO report revealed that more than 30% of the world's students have been victims of bullying, with devastating consequences on academic achievement, school dropout, and physical and mental health.

01/11/2021

Suggesties

Pagina's