Artikelen / Nieuws | Stop Pesten NU

084-0035994

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

Artikelen / Nieuws

28/03/2023

Er is een risico op pesten op het werk overal waar werknemers contact hebben met andere mensen, inclusief collega's, supervisors, klanten en andere bezoekers van de werkplek. Er zijn misschien geen duidelijke tekenen van pesten op de werkplek, maar dit betekent niet dat het niet voorkomt. Pesten op het werk kan het beste worden aangepakt door maatregelen te nemen om het te voorkomen voordat het een risico voor de gezondheid en veiligheid vormt.

27/03/2023

De politie heeft zes medewerkers per direct buiten functie gesteld. In een filmpje - dat rondgaat op sociale media - spreken de politiemedewerkers zich vanuit een voertuig "zeer ongepast" uit over wat ze in hun omgeving zien. Ze rijden op dat moment door Parijs. De politie is een onderzoek gestart.

27/03/2023
Hallo allemaal,
 
Voor een artikel op de website Intermediair over 'pesten op werk' is een journalist op zoek naar een voorbeeld van iemand die dit zelf heeft ervaren. Het gaat om een kort interview dat maximaal een halfuur zal duren. Het interview kan ook anoniem worden gegeven. 
 
KANDIDATEN GEZOCHT!
 
Bij interesse, mag je een mail sturen naar elisespetter@hotmail.nl. De deadline daarvoor is dinsdag 28 maart.

 

26/03/2023

Kijkers zijn woest na een intense aflevering van De Verraders. Het betoog van een van de deelnemers om één van de verraders te ontmaskeren, schiet bij velen in het verkeerde keelgat en doet denken aan pestgedrag. ‘Heeft iemand haar uitleg gegeven dat het maar een spelletje is?’

26/03/2023

De politiek had hoge verwachtingen van de wet die wraakporno moest verbieden, maar 3 jaar na de invoering zijn deskundigen kritisch. Verspreiders van intieme beelden aanpakken blijft lastig, het offline halen bijna onmogelijk. Terwijl het probleem groeit.

26/03/2023

Pesten kan aanzienlijke, ernstige gevolgen hebben voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Hoewel het verlaten van een baan of het veranderen van afdeling een einde kan maken aan het pesten, is dit niet altijd mogelijk. Zelfs als je jezelf uit de pestomgeving kunt verwijderen, kan de impact van pesten lang duren nadat het pesten is gestopt.

Lichamelijke gezondheidseffecten van pesten

Als je gepest wordt, kun je:

25/03/2023

Een Volkskrant-medewerker is door roddelkanalen vals beschuldigd dat zij de stagiair zou zijn met wie Tom Egbers een affaire had. Dat schrijft Pieter Klok, hoofdredacteur van de Volkskrant, in een column. Als gevolg van die beschuldigingen werden haar naam en contactgegevens openbaar gemaakt. Ook werden er foto’s van haar huis gepubliceerd.

24/03/2023

Selena Gomez heeft haar volgers op Instagram opgeroepen om te stoppen met het pesten van Hailey Bieber. In een Story schrijft ze dat Hailey contact met haar heeft opgenomen en heeft verteld dat ze onder meer doodsbedreigingen ontvangt. "Dit is niet waar ik voor sta. Niemand hoort haat en pesterijen mee te maken. Ik heb altijd gepleit voor vriendelijkheid en ik wil dat dit alles stopt."

24/03/2023

Een fijne werkomgeving gaat verder dan alleen een goed salaris. Het is belangrijk om 's ochtends met een positief gevoel naar het werk te gaan, dit bevordert niet alleen de productiviteit maar ook het algemene welzijn. Maar wat maakt een werkplek nu echt prettig? Hieronder volgen enkele factoren die bepalend kunnen zijn voor het werkgeluk van mensen:

Een redelijke omgang met werktijden

23/03/2023

De afgelopen dagen ging het los op social media over de short film van Disney: ‘Reflect’. De short film is de eerste Disneyfilm waarin een plussize vrouw de hoofdrol heeft. En dat zorgt voor veel positieve reacties.   

22/03/2023

Kinderen in het primair onderwijs maken misbruik van het digitale onderwijssysteem Snappet om medeleerlingen opzettelijk met slechte resultaten op te schepen en hen zo te pesten, zo claimt het AD. Kinderen kunnen via Snappet allerlei opgaven maken, waarbij hun voortgang in het systeem wordt opgeslagen en bijgehouden. "In Snappet vind je een schat aan informatie over de voortgang van prestaties van je leerlingen. Alles wordt automatisch geregistreerd en bijgehouden. Zo weet je altijd hoe iedereen ervoor staat en kun je veel eerder bijsturen", aldus een uitleg van de ontwikkelaars.

22/03/2023

Zowel leerstoornissen als pesten zijn belangrijke bronnen van publieke bezorgdheid. Kinderen met leerstoornissen lijden vaak aan sociale afwijzing, waardoor ze mogelijk vatbaarder worden voor pesten. Betrokkenheid bij pesten leidt tot een hoger risico op het ontwikkelen van verschillende problemen, waaronder zelfbeschadiging en suïcidaliteit. Eerder onderzoek naar de vraag of leerstoornissen risicofactoren zijn voor pesten bij kinderen, leverde inconsistente resultaten op.

21/03/2023

Het is belangrijk om te weten wat pesten op het werk is maar ook wat pesten op het werk niet is.

20/03/2023

O, mensen, wat heb ik een tijd verspild aan onzekerheid toen ik nog jong en mooi was. Youth is wasted on the young, zei de Ierse auteur George Bernard Shaw al. Rond mijn vierde verhuisden we naar een klein dorp en mij was vanaf dag één duidelijk dat ik daar niet thuishoorde. Mijn klasgenoten - en later zou die groep nog veel groter worden, o, de zegeningen van een kleine gemeenschap - zagen dat blijkbaar ook.

20/03/2023

Philip Cocu zegt Stop Pesten Nu

19/03/2023

We weten steeds meer over pestgedrag en toch gaat de aanpak ervan nog vaak mis. Socioloog Beau Oldenburg, die veel onderzoek deed naar pesten, zet een aantal misvattingen recht. ‘De dader streng straffen werkt averechts.’

Dit zijn 5 misverstanden over pesten

19/03/2023

 Klik op de vraag om naar het antwoord te gaan of navigeer snel naar deze subrubrieken:

18/03/2023

De stichting tegen pesten is verbaasd over het interview dat Tom Egbers vrijdagavond heeft gegeven in de talkshow Khalid & Sophie. De in opspraak geraakte presentator nam op eigen initiatief contact op met het programma om zijn kant van het verhaal te vertellen. Maar daarbij kroop hij te veel in de slachtofferol, zegt Patricia Bolwerk van Stichting Stop Pesten Nu.

,,Dit is herkenbaar gedrag van een pestkop die betrapt is.”

17/03/2023

Wellicht zijn er mensen die denken: 'Hoe kunnen jullie dit nu weten of zeggen? Kennen jullie alle ins en outs?'

Nee, wijj kennen niet alle ins en outs over individuele situaties maar wel alle ins en outs en de reacties bij ongewenst gedrag zoals pesten, discriminatie, racisme en seksuele intimidatie en vanuit deze expertise is onze reactie gevormd. Het is dus geen mening maar op feiten gebaseerde reactie. Als je daar meer over wil weten dan zijn alle bronnen en wetenschappelijke onderzoeken hierover op de website te vinden.

Zoals onderstaand onderzoek van TNO:

17/03/2023

Tom Egbers heeft bij het tv-programma Khalid & Sophie op NPO 1 voor het eerst gereageerd op de aantijgingen dat hij een jonge vrouwelijke collega heeft gepest en geïntimideerd.

De presentator sprak over "meerdere duistere periodes" in zijn 32-jarig huwelijk, "met meerdere buitenechtelijke escapades". Hij zei dat hij in 2005 "een jonge, getalenteerde vrouw" leerde kennen op de redactie, met wie het klikte. Hij bracht haar regelmatig naar huis omdat ze dicht bij elkaar woonden en de twee zoenden.

16/03/2023

De broek van je vrouwelijke collega naar beneden trekken zodat die in haar blote kont komt te staan? Dat is reden voor ontslag op staande voet. Een werknemer van VDL Nedcar kan dan ook op zoek naar een andere baan. Hij stelde dat het om een slechte grap ging en dat er vaker ruwe grappen gemaakt werden op de productieafdeling. Maar die argumenten worden door de rechter van tafel geveegd.

15/03/2023

Binnen de Ambulancezorg Groningen is structureel sprake van grensoverschrijdend gedrag als pesten, roddelen, intimidatie en stalken. Dat concludeert onderzoeksbureau Het Zuiderlicht na gesprekken met tachtig (oud-)medewerkers.

Dagblad van het Noorden berichtte vorig najaar over de ongezonde werkcultuur binnen de organisatie. Volgens de krant was er onder meer sprake van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat was voor de organisatie aanleiding om het onderzoeksbureau in te schakelen.

14/03/2023

Volgens pestprotocollen op scholen is het not done, maar we kennen allemaal wel een 'succesverhaal' van een slachtoffer dat zijn plaaggeest een mep teruggaf en vervolgens niet meer gepest werd. Wanneer mag een gepest kind terugslaan? NU.nl vraagt het aan twee pestdeskundigen.

Pagina's