Artikelen / Nieuws | Stop Pesten NU

084-8340086

Artikelen / Nieuws

21/06/2024

Ook kinderen zijn geschokt bij berichten over oorlog, terreur, een natuurramp … Er met hen over praten is niet makkelijk, maar wel een goed idee. Telidja Klaï, ontwikkelingspsycholoog bij Ketnet, geeft 6 tips voor een (klas)gesprek op maat van je leerlingen.

20/06/2024

Steeds vaker zoeken studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht een ombudspersoon of vertrouwensfunctionaris op. De voornaamste klachten liggen op het gebied van agressie, geweld, pesten en seksuele intimidatie. Dat blijkt uit de sociale jaarverslagen van 2023.

19/06/2024
Steeds meer scholen verstrengen de regels rond het gebruik van smartphones.
18/06/2024
De Inspectie van het Onderwijs heeft de afgelopen vier maanden het hoogste aantal meldingen ooit binnengekregen van heftige incidenten op middelbare scholen. Het waren er 370, tegen 280 in dezelfde periode vorig jaar.
17/06/2024

Pesten is een veelvoorkomend probleem dat negatieve effecten heeft op zowel de slachtoffers als de daders. Pesten kan verschillende vormen aannemen, zoals fysiek geweld, verbaal misbruik, sociale uitsluiting en cyberpesten. Het herhaalde en opzettelijke karakter van pesten maakt het bijzonder schadelijk en moeilijk te negeren.

16/06/2024

Isa Hoes

15/06/2024

In elke klas zijn gemiddeld twee tot drie kinderen slachtoffer van online pesten. Ouders hebben vaak geen idee van wat er speelt, terwijl de gevolgen van online pesten vaak nog groter zijn dan die van offline pesten.

14/06/2024

Vraag: Hoe kan ik pesten herkennen in mijn klas?

Antwoord: Pesten kan subtiel zijn en moeilijk te herkennen, maar er zijn enkele signalen waar je op kunt letten:

13/06/2024

Patty Zomer  zegt Stop Pesten Nu tijdens het White Dinner Gala van Friends of the brands

13/06/2024

Pesten, ruzie en zelfs haten. Ook in de topsport komt het voor. Elke sporter heeft wel verhalen van conflicten waardoor teams wedstrijden verloren of bijna ten onder gingen. Van huilend op de training staan, tot verraad in de grootste sterrenteams. Deze verhalen staan centraal in de nieuwe podcast: Druk, In het hoofd van topteams

 

11/06/2024

Pesten is een ernstig probleem dat niet alleen onder jongeren voorkomt, maar ook onder ouderen in woonzorgcentra en verpleeghuizen. In dit uitgebreide artikel duiken we dieper in op dit onderwerp, onderzoeken we de oorzaken, gevolgen en bieden we inzichten in hoe dit probleem aangepakt kan worden. 

Poster tegen pesten in Bejaardentehuis

11/06/2024

Naar schatting 10% van de kinderen en jongeren in Nederland is slachtoffer van cyberpesten. Onderzoekers van de Saxion Hogeschool vinden dat hier meer aandacht voor moet zijn.

De onderzoekers Remco Spithoven en Cathy van Tuijl benadrukken dat cyberpesten altijd doorgaat. ‘Door het liken, delen, bewerken en opnieuw delen op sociale media kan er een digitale stortvloed aan negatieve berichten over slachtoffers loskomen. Cyberpesten lijkt daarmee zelfs stevigere gevolgen te hebben dan offline pesten.’

10/06/2024

Maria Tailor en Kim Feenstra zeggen Stop Pesten Nu tijdens het White Dinner Gala van Friends of the brands

10/06/2024

 Toetsen, projecten, urenlang in de schoolbanken zitten én tegelijkertijd een sociaal leven proberen te onderhouden. Studeren vraagt veel van de huidige generatie jongeren. De één gaat het makkelijker af dan de ander, maar hebben we in onze samenleving wel genoeg oog voor die ander? Degenen die niet of in mindere mate hun weg kunnen vinden in het Nederlandse onderwijssysteem. We spreken Kim, die stopte met haar opleiding.

09/06/2024

Liza Sips  zegt Stop Pesten Nu tijdens het White Dinner Gala van Friends of the brands

08/06/2024

Pesten op scholen blijft een zorgwekkend probleem dat mentoren op het voortgezet onderwijs actief moeten aanpakken. Als mentor ben je niet alleen verantwoordelijk voor de academische ontwikkeling van je mentorgroep, maar ook voor hun welzijn en sociale veiligheid. Dit artikel biedt een uitgebreide gids voor mentoren, zowel preventief als reactief, om pesten effectief te bestrijden.

07/06/2024

Uma Doga zegt Stop Pesten tijdens het White Dinner Gala van Friends of the brands

07/06/2024

Wanneer je het woord 'pesten' hoort, denk je waarschijnlijk aan kinderen die gepest worden op het schoolplein. Echter, leraren lijden net zo goed onder pestgedrag als de leerlingen die ze proberen te beschermen.

06/06/2024

Ouders zijn zich vaak van geen kwaad bewust wanneer het om het online gedrag van hun kind gaat. Psycholoog en opvoeddeskundige Tamar de Vos – van der Hoeven vertelt hoe je grip op je kind krijgt én houdt. 

Uit onderzoek van de Saxion Hogeschool blijkt dat gemiddeld twee tot drie kinderen per klas slachtoffer zijn van online pestgedrag.

Pagina's