Artikelen / Nieuws | Stop Pesten NU

084-8340086

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

Artikelen / Nieuws

30/09/2023

Heb je ooit dat oude gezegde gehoord: "Kinderen doen niet wat je zegt, ze doen wat je doet"? Nou, het geldt dubbel in het onderwijs. Als je echt impact wilt maken, is het tijd om je innerlijke "Leider" te omarmen en je "Baas"-persoonlijkheid thuis te laten.

Wat maakt een leider?

Een leider is iemand die door het goede voorbeeld te geven, anderen inspireert om hetzelfde te doen. Een baas daarentegen, denkt vaak dat het voldoende is om te vertellen wat anderen moeten doen. Klinkt als dag en nacht, toch?

29/09/2023

Het is een onderwerp waar te weinig over wordt gesproken: pesten op de werkvloer. Pesten houdt niet op na de schooltijd; het kan je ook in je professionele leven achtervolgen. Het verontrustende is dat de pestkop soms je baas kan zijn. Het begrijpen van de tekenen is de eerste stap om het probleem aan te pakken
 

28/09/2023

Pesten komt voor in alle leeftijdsgroepen. Het kan een verwoestend effect hebben en is niet alleen de verantwoordelijkheid van het slachtoffer om het te stoppen. Als omstander kun je een belangrijke rol spelen in het voorkomen of stoppen van pestgedrag. Hier zijn enkele acties die je kunt ondernemen, of je nu jong of oud bent. 

28/09/2023

Nac Breda Aanvoerder Cuco Martina

27/09/2023

Een leerling met zijn hoofd op zijn bank, vindt jouw les niet interessant. Babbelaars willen jou alleen maar tegenwerken. “Zulke veronderstellingen zijn niet altijd correct”, zegt CVO-lector Lieve Hendrickx. “Met een check-in bij het begin van je les kijk jij in de hoofden van je leerlingen.” Bekijk de video.

27/09/2023

Whatsappen in plaats van e-mailen met je collega's wordt steeds populairder, maar of het ook wenselijk is, is nog maar de vraag. "Het is alsof je 24 uur per dag in een vergadering zit", zegt psycholoog Thijs Launspach.

Launspach raadt bedrijven daarom altijd af om WhatsApp te gebruiken als communicatiemiddel. "Berichten ratelen continu door. Je wordt er gek van." Hij schreef onlangs het boek Fokking Druk, over alle dingen die ons leven onnodig druk maken. 

27/09/2023

Het was Jennifer's eerste jaar als basisschoolleerkracht na haar afstuderen aan de PABO, en zij kreeg de verantwoordelijkheid voor wat berucht bekend stond als "de moeilijkste groep" van de school. Ze voelde zich zowel vereerd als lichtelijk beangstigd. Vanaf de eerste dag voelde ze de voelbare spanning en chaos die de klas in hun greep hielden. Ondanks haar inspanningen—het veranderen van zitplaatsen, het invoeren van een beloningssysteem en zelfs het nemen van strenge disciplinaire maatregelen—leek niets te werken. Het pesten was meedogenloos en de leerlingen waren storend.

26/09/2023

Gossip-kanalen op TikTok waarop scholieren roddels en leugens verspreiden schieten als paddenstoelen uit de grond.

26/09/2023

De impact van pesten is vaak langdurig en verstrekkend. Voor Nicy, Eli, en Niels betekende dit uitgesloten worden op basis van aspecten die integraal deel uitmaken van hun identiteit. Dit artikel is een diepe duik in hun ervaringen en hoe scholen en leraren deze ernstige kwesties kunnen aanpakken.

25/09/2023

Stichting Stop Pesten Nu was te zien in het RTL Ontbijtnieuws (vanaf 2:57) op 25 september 2023, waarin het belang van de Week tegen Pesten werd besproken. Het is cruciaal dat scholen niet alleen gedurende deze speciale week aandacht besteden aan pestpreventie, maar het hele schooljaar door. 

24/09/2023

"Wie kan er rijden als groep 1 op excursie naar de pluktuin gaat?" 21 ouders laten weten helaas te moeten werken of het niet te kunnen combineren met het middagslaapje van de baby. Herkenbaar? Met de start van het nieuwe schooljaar barsten ook de klassenapps weer los. Voor de één een prettig hulpmiddel, voor de ander een bron van ergernis. Maar hoe voorkom je irritaties?

23/09/2023

Beste ouders & opvoeders,

Dit is Patricia Bolwerk, directeur en oprichter van Stichting Stop Pesten Nu. Misschien heb je gehoord over weerbaarheidstrainingen voor kinderen die gepest worden en denk je: "Waarom zou mijn kind, het slachtoffer, hieraan mee moeten doen?" Ik begrijp dat het voelt alsof het probleem zo bij het slachtoffer wordt gelegd. Maar laat mij het concept van 'weerbaarheid' verduidelijken.

22/09/2023

Goedemorgen Nederland (WNL) 22 september 2023 over online roddelaccounts oa op TikTok en Instagram zoals gossip girl accounts

21/09/2023

Deze studie onderzocht de impact van trauma uit de kindertijd op cyberpesten bij adolescenten en de bemiddelende rol van emotionele intelligentie en online sociale angst daartussen.

Methoden

De Childhood Trauma Scale, Emotional Intelligence Scale en de Chinese korte versie van de Social Media User Social Anxiety Scale en Cyber ​​Pesten Scale werden gebruikt om 1.046 adolescenten te beoordelen [jongens: 297, meisjes: 749, gemiddelde leeftijd = 15,79 jaar] uit vier scholen in de provincie Shandong, China. Voor statistische analyses zijn SPSS 25.0 en AMOS 24.0 gebruikt.

20/09/2023

Als werkende kun je helaas te maken krijgen met een arbeidsconflict. Zelfs mensen die al vele jaren zonder problemen bij een werkgever in dienst zijn kunnen ineens te maken krijgen met een groot probleem. Dit kan te maken hebben met het functioneren, maar ook bij een faillissement kan er een vervelende situatie ontstaan. Het is daarom belangrijk om bij een arbeidsconflict direct contact op te nemen met een arbeidsrecht advocaat.

19/09/2023

In Nederlandse Telegram-chatgroepen worden nog steeds op grote schaal contactgegevens en naaktfoto's van vrouwen gedeeld, blijkt uit onderzoek van NOS Stories. Van een wettelijk verbod trekken de leden zich weinig aan. In de groepen, met tot wel 85.000 leden, verschijnen per dag meer dan 10.000 berichten.

Telegram treedt daar niet effectief tegen op, zeggen hulpverleners, de politie, het ministerie van Justitie en een actief lid van expose-groepen tegen Stories.

19/09/2023

Dit jaar staat de Week tegen Pesten in het thema Goed voor elkaar (Verbinding). De slogan van de Week Tegen Pesten 2023 is ‘Goed voor elkaar!’. Zijn jullie goed voor elkaar? Dan hebben jullie het goed voor elkaar! Samen zorg je voor een gezellig en veilig groepsklimaat.

18/09/2023

Pesten is een groot probleem voor de volksgezondheid dat al op de basisschool begint en zijn hoogtepunt bereikt op de middelbare school. Hoewel onderzoekers de relatie hebben aangetoond tussen het internaliseren van symptomen en het doelwit zijn van pesten, is er beperkt onderzoek gedaan naar het verband tussen het internaliseren van symptomen en het getuige zijn van pesten op school en het verdedigen van doelen of geslachtsverschillen in deze relaties. 

18/09/2023

Pesten is een gevoelig onderwerp. Als mentor weet je hoe belangrijk het is om dit gesprek met je leerlingen aan te gaan, maar het is niet altijd eenvoudig. Sommige leerlingen zijn misschien terughoudend om hun gevoelens en ervaringen te delen, terwijl anderen niet zeker weten hoe ze hun zorgen moeten uiten. Daarom is het essentieel om een benadering te kiezen die uitnodigend, boeiend en, vooral, effectief is.

17/09/2023

Roda JC speler Sami Ouaissa

16/09/2023

Dit verhaal gaat over Lisa, een meisje dat sinds groep 3 gepest wordt. Nu ze op de middelbare school zit, heeft ze eindelijk de moed gevonden om het probleem aan te kaarten bij haar mentor, meneer Jansen. Wat volgde was een onverwachte wending die haar leven veranderde. Lisa was altijd een stil meisje, iemand die liever op de achtergrond bleef. Ze werd gepest om haar uiterlijk, haar interesses en zelfs om haar stilte. Na jaren van lijden, besloot ze dat het genoeg was.

15/09/2023

Vanaf de basisschool kreeg Esmee al te maken met pestgedrag. Zij vertelt openlijk aan J/M Ouders over haar pestverleden en de nadelige gevolgen die het pesten met zich meebracht.

Pagina's