Artikelen / Nieuws | Stop Pesten NU

084-0035994

Artikelen / Nieuws

20/04/2021

Carry Slee (71) komt in mei met een nieuw boek. 'Fake!', over de gevaren van fake news, verschijnt op 19 mei, maakt de uitgeverij van de kinderboekenschrijfster bekend.

In Fake! belandt Emiel, een nieuwe jongen op school, in het ziekenhuis. Meteen daarna verschijnt er een filmpje op YouTube waarin Levi, een klasgenoot die eerder ruzie had met Emiel, hem van de vesting bij het park trapt. Levi beweert dat het filmpje fake is, maar niemand gelooft hem. Op school wordt hij geschorst en op internet krijgt Levi woedende reacties voor zijn kiezen.

18/04/2021

Laat je niet verpesten

"Als je elke dag hoort dat je lelijk, dik en stom bent, dan laat dat diepe sporen na." Operazangeres Francis van Broekhuizen vertelt in KRO-NCRV Kruispunt over haar pestverleden, in de uitzending van 19 april, op de Landelijke Dag tegen Pesten. Terug in Wassenaar, waar ze haar jeugd doorbracht, herinnert ze zich pijnlijke momenten en verdriet. Haar stem, zegt ze, was haar redding: "Als ik zing ben ik op mijn mooist." Het verhaal van Francis: hoe een gepest meisje uitgroeide tot een sterke vrouw.

17/04/2021

Helpwanted.nl, onderdeel van het Expertisebureau Online Kindermisbruik (EOKM), heeft onderzoek gedaan naar financiële afpersing met naaktvideo’s of –foto’s onder jongens tot en met 26 jaar. Dit onderzoek deden wij naar aanleiding van de onverminderd hoge cijfers van financiële afpersing onder jongens.

16/04/2021

 

Ongewenste omgangsvormen op het werk, we hebben het dan over ervaren (seksuele) intimidatie, agressie, pesten en discriminatie tussen medewerkers onderling. Wat weten we ervan op basis van de huidige onderzoeken en wat zijn dan mogelijke gevolgen of aandachtspunten in deze bijzondere tijd?

15/04/2021

‘Eén op de vijf zorgverleners heeft wel eens persoonlijke incidenten met racisme en discriminatie meegemaakt; vooral binnen de ggz, jeugdzorg, thuiszorg, ouderenzorg en ziekenhuizen. Er is echter nog weinig onderzoek gedaan naar de verhalen hierachter en naar wat zorginstellingen (kunnen) doen aan dit fenomeen. Daarom gaat Kennisplatform Integratie & Samenleving hier onderzoek naar doen. 

14/04/2021

Leon uit Zwolle heeft een liefde voor muziek. Het zesjarige jongetje heeft nu een eigen nummer uitgebracht inclusief bijbehorende videoclip. Het maakt hem in een klap populair, en daar is zijn moeder Sharyssa erg blij mee. Haar zoontje werd eerst namelijk gepest.

13/04/2021

Op donderdag 15 april organiseren Stichting Inqubator en 8D Games als onderdeel van het Europese Eramus+ project ACBC een online kennissessie over cyberpesten. Een urgent thema, zeker nu: het aantal dagelijkse meldingen van cyberpesten bij de Kindertelefoon is sinds de start van de pandemie verdubbeld. Dit terwijl cyberpesten grote en langdurige gevolgen kan hebben voor het slachtoffer.

12/04/2021

“Met onze game helpen we jongeren met een leeruitdaging om pesten en cyberpesten te herkennen en er zelf geen slachtoffer van te worden,” vertellen Saxion-studenten Max Bischoff en Kevin Sens over de Bullying Game, die ze met hun projectgroep maakten. Dat deden Max en Kevin in opdracht van het lectoraat Social Work en de Universiteit van Melbourne. 

12/04/2021

Hoe kun je ingrijpen bij discriminatie op sociale media? En welke strategieën zijn er om anderen aan te spreken op discriminerende of haatdragende posts? In dit artikel delen we waarom ingrijpen bij discriminatie zin heeft en geven we negen tips hoe je dit kunt doen. De kennis is gebaseerd op ervaringen opgedaan bij het project #DatMeenJeNiet evenals verschillende onderzoeken. 

11/04/2021
Het vertrouwen van donateurs in goede doelen lijkt terug te klimmen naar het peil van vóór de coronacrisis. Tussen december 2020 en maart 2021 steeg het vertrouwen van -20 naar -14, zo blijkt uit het rapport van het Nederlands Donateurspanel (NDP) over het eerste kwartaal van 2021.
 
Zoals altijd lijken mensen ook nu optimistischer over hun eigen geefgedrag dan over het verwachte geefgedrag van de Nederlandse bevolking. Als men het vertrouwen moet uitdrukken in een cijfer, krijgen goede doelen op dit moment een 7,2.
11/04/2021

Korte Stop Pesten Nu filmpjes tegen pesten maken

Eerst wordt er klassikaal gesproken over cyberpesten.  Wat weten we ervan? Wat komen we soms zelf tegen? Wat kun je ertegen doen en hoe kun je het voorkomen? 

 

Bijvoorbeeld:

–  Als je je vervelend voelt door iets dat je hebt gezien, praat er dan over met iemand die je vertrouwt.

10/04/2021
 

Feiten & Cijfers

Foto: Angela Groothuizen zegt: Ik STOP pesten nu!

* zelfs 40 jaar later nog gevolgen van pesten, zowel bij de pester als bij de gepeste aldus 

09/04/2021

Dit is het verhaal van Reshma Roopram, het meisje met mysterieuze oostelijke looks uit Den Haag. Met haar uiterlijk verlegt ze grenzen. In 2001 vertegenwoordigde ze als eerste vrouw met Aziatische roots een Europees land tijdens de Miss Universe Verkiezing. Maar haar mooie uiterlijk en pittige karakter brengt haar ook in de problemen. In haar jeugd krijgt ze te maken met pesters en dit heeft een grote impact op de rest van haar leven. 

09/04/2021

Amateursport Honderden sportaanbieders die samenwerken met de gemeente Amsterdam, moeten voortaan voldoen aan drie eisen voor een veilig omgeving. Een op de acht sporters in Nederland heeft ooit te maken gehad met grensoverschrijdend gedrag, zoals pesten, discriminatie en seksueel misbruik bij de sportclub. De gemeente Amsterdam wil het tij keren. Vanaf 1 januari 2022 moeten alle 450 sportaanbieders waarmee de stad samenwerkt, voldoen aan drie eisen om een veilig sportklimaat te bevorderen. Lukt dat niet, dan worden clubs gekort op subsidiegeld, of worden zij geweerd van armoederegelingen.

08/04/2021

Super trots zijn wij om dit nieuws met jullie te kunnen delen.

07/04/2021

Cyberpesten

 

Digitaal pesten, ook wel “cyberpesten” genoemd, is pesten via de digitale media. Dit zijn social media zoals Instagram, SnapChat, YouTube, Facebook, Tumblr, Twitter, What’s App, fora en chatrooms. 

Via deze digitale media kan je heel gemakkelijk dreigende berichten versturen, belastende foto’s of filmpjes plaatsen of iemand uitschelden. Online pesten voelt veilig voor de dader omdat niemand het kan zien.

07/04/2021

Super goed nieuw initiatief van De Kindertelefoon dat tot stand is gekomen in nauwe samenwerking met diverse partijen uit het veld en met steun van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het betreft een nieuwe landelijke supportlijn voor jongvolwassenen, de groep die deze support op dit moment zo goed kan gebruiken!

https://www.allesoke.nl

06/04/2021

Hoe ga je als coach of trainer om met een kind gepest dat wordt? Sportbedrijf Almelo komt met een campagne om pesten bespreekbaar te maken binnen sportverenigingen. „Sportverenigingen vergeten soms om hier aandacht aan te besteden”, zegt Petra Bruggeman.

„Tussen een beetje plagen en écht pesten zit een dun lijntje”, vertelt Bruggeman. „Als sportvereniging ben je het derde deel van de ontwikkeling van een kind. Eerst komen mama en papa, dan de school en dan de vereniging. Het is belangrijk dat kinderen sporten in een veilig omgeving. Het is onderdeel van hun opvoeding.”

05/04/2021

Please SHARE this film with everyone that you know. The impact of child and teen bullying is detrimental to ones mental state and how they view themselves in the world. As a contribution to Anti-bullying week and the current world affairs we would like to share our short film Dismissed with the public.

05/04/2021

Als Floor door de nieuwe jongen op school wordt uitgemaakt voor brilsmurf, is Floor niet onder de indruk. Margreet wel, zij vertelt het de juf. Floor moet samen met haar pester op anti-pestcursus, maar daar blijkt Floor haar slachtofferrol vervelender te vinden dan het pesten zelf.

05/04/2021

Genegeerd worden tijdens een vergadering, als je überhaupt al toegevoegd wordt aan Teams. Ook met het thuiswerken gaat pesten op de werkvloer door, maar dan online. Astrid kreeg zoveel nare berichtjes van haar leidinggevende dat ze er ziek van werd. "Het ging van kwaad tot erger."

Astrid werkte bij een grote zorgorganisatie. Het ging mis toen ze een nieuwe leidinggevende kreeg. "Van een team van vier mensen werden er twee ontslagen, waardoor er extra werkdruk was. Als ik aan mijn leidinggevende vroeg hoe we iets gingen aanpakken, kreeg ik nooit antwoord."

04/04/2021

Wat als je kritische stem tot leven zou komen en je de hele dag zou achtervolgen met kritiek op alles!!

VRESELIJK HE!?

Onbewust doen we dit continue en zijn onze grootste bulies! #doeislief​, want je bent al gemeen genoeg!  

De video is gemaakt door @hoi.kora (op Instagram) om mensen er bewust van te maken hoe kritisch we kunnen zijn voor ons zelf. Dat stemmetje haal ons alleen naar beneden en dat is zonde. Zo zou je nooit tegen je vrienden praten! 

 

03/04/2021


De Oldenzaalse moeder Dinja Bakker doet op Twitter een noodkreet voor haar dochtertje Lotte. Ze wordt maandenlang stelselmatig gepest en buitengesloten. Afgelopen zaterdag bereikte dat een hoogtepunt toen Lotte de hele avond werd lastiggevallen met telefoontjes en appjes. Daarop deed de moeder een emotionele oproep aan de pesters op Twitter en dat bericht krijgt veel steun.

Pagina's