Artikelen / Nieuws | Stop Pesten NU

084-0035994

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

Artikelen / Nieuws

25/09/2021

John Legend is standing by his wife's, Chrissy Teigen, side as she takes responsibility for being a cyberbully in the past. The EGOT winner, 42, told TMZ cameras Tuesday Teigen was doing "great" after she apologized in a lengthy post for her problematic, old messages and tweets on social media.

On Monday, the media personality, 35, admitted to being a troll on the internet, writing mean comments, and insisted she's a changed person.

24/09/2021

Het zat oud-wielrenner Monique Knol niet altijd mee nadat ze goud en brons won op de Olympische Spelen. Ze werd gepest door haar team, raakte geblesseerd en verloor bij een brand bijna haar medailles. Stoppen bleek voor haar een lastige, maar goede keuze.

 

24/09/2021

Er is een toename van het aantal Nederlandse jongeren dat wegens een cyberdelict wordt veroordeeld, zo blijkt uit onderzoek van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC), het kennisinstituut voor het ministerie van Justitie en Veiligheid. Onder cyberdelicten worden verschillende zaken verstaan, zoals het inbreken op online accounts, phishing, verspreiden van malware, oplichting en cyberpesten. 

23/09/2021

Werk je in een bedrijf dat weinig of geen aandacht heeft voor mentale gezondheid, dan stijgt je kans op een diagnose voor depressie met 300 procent. Dat zeggen Australische onderzoekers na een grootschalig bevolkingsonderzoek.

De wetenschappers van de University of South Australia volgden een jaar lang mensen die voltijds werken in allerlei bedrijven. Ze kwamen tot de conclusie dat wie werkt voor een werkgever met weinig aandacht voor mentaal welzijn, drie keer meer kans heeft om ooit de diagnose depressie te krijgen.

21/09/2021

Woorden hebben kracht: ze kunnen je maken of breken. SPEAK LIFE is het thema van de EO-Jongerendag 2020! In de rubriek SPEAK LIFE interviewen we mensen over die ene zin die hun leven heeft veranderd. Deze keer: BEAM- stagiaire Evie (17), zij werd op WhatsApp plotseling buitengesloten door een van haar beste vriendinnen.

19/09/2021

Wat is buitengesloten?

Voor de meeste mensen geldt dat zij graag ergens bijhoren; bij een groep of bij een enkele persoon. Als je nergens bij hoort, kun je je buitengesloten voelen. En als je je buitengesloten voelt, kan dat gevoelens van eenzaamheid met zich mee brengen.

17/09/2021

Nieuwe Stop Pesten Nu animatie posters

17/09/2021

Bij studentenvereniging Vindicat uit Groningen is een lijst opgedoken met zo'n 100 namen van vrouwelijke leden met daarbij schunnige opmerkingen. De maker, een lid van de vereniging, is voor onbepaalde tijd geschorst.

De lijst kwam voorbij in een groepsapp van Vindicat, zegt de rector van de vereniging, Wessel Giezen, tegen RTL Nieuws. "We hebben toen meteen actie ondernomen. Het was al snel duidelijk wie erachter zat. Ik heb rond hem heen gebeld, en het blijkt te gaan om een eenmansactie."

16/09/2021

Lhbti+-leerlingen zijn vaker doelwit van pesterijen door leraren en ander schoolpersoneel dan hetero-leerlingen. Ook worden ze vaker lastiggevallen op plekken waar geen toezicht is, zoals toiletten, kleedkamers, parkeergarages of thuis. Verder voelen deze leerlingen zich minder vrij om dit soort incidenten te melden aan leraren of ouders en zijn ze eerder geneigd om naar de politie of bijvoorbeeld de conciërge te stappen.

16/09/2021

In de film Moonlight wordt de hoofdpersoon vanaf dag één dat-ie in de klas zit op school gepest. Gebaseerd op niks, zou je denken. Dit fenomeen komt vaker voor en een groep onderzoekers hebben zich gebogen over de oorzaak ervan. Hoe oneerlijk het ook is, er zit wel degelijk een gedachte achter het selectieve gedrag waarmee kinderen hun vriendjes kiezen en anderen buitensluiten.

15/09/2021

Al zolang ik weet heb ik een hekel aan kinderen en dan vooral tussen zes en zestien jaar. Ik ben zelfs een beetje bang voor ze. Ik vind ze onberekenbaar en eng, omdat ze ondanks dat ze verstandelijk onvolgroeid zijn, toch al behoorlijk sterk kunnen zijn.

14/09/2021

Hoe vaak bekijk jij je likes op Facebook, je views op Snapchat of het aantal volgers op Instagram? We vinden het belangrijk om geaccepteerd te worden en leuke reacties te krijgen. Geaccepteerd worden helpt ons zelfvertrouwen en het gevoel dat we ergens bij horen. Afwijzing of buitensluiting door anderen kan dan ook heel heftig zijn. Wat gebeurt er als we worden buitengesloten? En hoe werkt dat in de hersenen?

13/09/2021

Het zit Elvira niet lekker dat haar twaalfjarige zoon wordt buitengesloten sinds er een nieuw jongetje in zijn klas zit. Ze twijfelt: moet ze ingrijpen?

12/09/2021

Ze was nog maar 14 jaar oud en bracht zichzelf om het leven nadat beelden waren verspreid waarop te zien is hoe ze het slachtoffer wordt van groepsverkrachting. De dood van het meisje uit het Belgische Gavere is geen op zichzelf staand geval en brengt opnieuw de duistere kant van social media aan het licht.

Het verhaal begint op 15 mei, toen het 14-jarige meisje afsprak met een jongen. Maar zonder dat ze ervan wist, kwamen nog vier andere jongens opdagen.

11/09/2021

Ze krijgen te maken met pesterijen, intimidatie en seksisme, en er wordt nauwelijks iets gedaan om dat op te lossen.

Een paar jaar geleden stond de destijds twintigjarige Adèle op het punt om de stekker uit haar streamingcarrière te trekken. Ze was onder de naam Areliann al sinds 2014 op Twitch actief, maar in juli 2016 werd ze ‘overvallen’ door een veel populairdere streamer.

09/09/2021
Voortdurend iemand treiteren tot hij de wanhoop nabij is. Typisch iets voor kinderen? Nee hoor, ook volwassenen kunnen elkaar meedogenloos pesten. Op het werk bijvoorbeeld. En dan hebben we het niet over onschuldige plagerijtjes… 

Volgens TNO wordt een kwart miljoen volwassen Nederlanders momenteel gepest. Een kwart miljoen! "Ach", zul je misschien zeggen, "ze plagen mij ook wel eens." Maar daar gaat het hier niet over.

08/09/2021

Buitengesloten worden, is nooit leuk. Eén schrale troost: de persoon die u onder druk heeft buitengesloten heeft daar net zoveel last van als u. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.

07/09/2021

Verschillende vormen van sociale media worden ervan verdacht gevaarlijk te zijn voor de mentale gezondheid van gebruikers. Is Instagram een uitzondering of juist een opmerkelijke boosdoener?

06/09/2021

Meer dan een kwart van alle ouders hoort wel eens dat hun kind op internet is lastiggevallen. Het gaat om meldingen van pesten, oplichting, seksueel getinte berichten en porno.

28 procent van de ouderes geeft aan dat hun kinderen weleens melding hebben gemaakt van vervelende situaties online. Dat blijkt uit een onderzoek van hulporganisatie Terre des Hommes, dat met meer dan duizend ouders van kinderen tussen de 8 en de 17 jaar sprak.

05/09/2021

Noa (17) werd op de basisschool erg gepest en in de eerste klas werd dat alleen maar erger. Haar telefoonnummer werd op een sekssite gezet, waardoor ze werd overspoeld met telefoontjes. Toen er tijdens een jeugdavond voor haar werd gebeden, verscheen er een engel die haar door de moeilijke tijd heen hielp. “Ik kon mijn pesters veel beter negeren, want ik wist dat God altijd bij mij zou zijn.”

04/09/2021

 

According to the study, over eight in ten people surveyed reported having heard negative remarks addressed to someone else because of being perceived as LGBTQI. 

03/09/2021

If you think giving someone the cold shoulder inflicts pain only on them, beware. A new study shows that individuals who deliberately shun another person are equally distressed by the experience.

03/09/2021

D66, VVD, de PvdA en GroenLinks komen met een initiatiefwetsvoorstel om homogenezingtherapie bij wet te verbieden. Journalist Ivo van Woerden ging eens undercover naar een homogenezingweekend.

“Doodeng. Voor ik het wist deelde ik mijn jeugdtrauma en werd ik minutenlang verrot gescholden”, zo vertelt hij.

HOMOGENEZINGWEEKEND

Pagina's