Artikelen / Nieuws | Stop Pesten NU

084-0035994

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

Artikelen / Nieuws

06/12/2022

Voormalig atleet Gregory Sedoc werd maar liefst 14 keer Nederlands kampioen en won drie keer Olympische prijzen. Dat hij een snelle renner is, is dan ook bekend, maar wie is hij achter dit grote succes? In 'Meer dan goud' blikt hij samen met andere oud topsporters terug naar zijn jeugd, indrukwekkende, maar ook pijnlijke momenten tijdens zijn atletiek carrière.

05/12/2022

Paul de Leeuw kan zich voorstellen dat collega's hem in het verleden hebben ervaren als 'intimiderend'. De presentator vertelt zondagavond in Boerderij van Dorst dat hij vroeger in zijn werk best 'irritant en naar' kon zijn.

'Dat is nu veel minder', zegt De Leeuw. 'Je streeft naar het perfecte, het ultieme en dan neem je iedereen mee in je enthousiasme.'

'Beetje aan het pesten'

De presentator was zijn collega's voordat hij opging vaak een 'beetje aan het pesten'. Dat was volgens hem niet 'naar', maar om 'zichzelf scherp te krijgen'.

02/12/2022

Uitlachen, buitensluiten, treiteren… Of alleen kinderen dat doen? Nou, nee. Pestkoppen worden groot en vinden ook een baan. Spoiler alert: vaak is het de manager.

30/11/2022

In het schooljaar 2021-2022 hebben de vertrouwensinspecteurs van de Inspectie van het Onderwijs 1742 meldingen ontvangen over het onderwijs. Dit zijn er meer dan in schooljaar 2020-2021, toen er 1296 meldingen binnenkwamen. De schooljaren zijn echter moeilijk te vergelijken door schoolsluitingen vanwege de coronapandemie vorig schooljaar. In schooljaar 2021-2022 waren de scholen het gehele jaar geopend.

29/11/2022

Oud Trainer van Top Oss en MVV Maastricht en Technisch directeur van Top Oss

Klaas Wels zegt ook Stop Pesten Nu

29/11/2022

Pesten. Alle pestprotocollen ten spijt wil het maar niet verminderen. Toch is er ook goed nieuws: een effectieve aanpak op school is wel degelijk mogelijk, meldt de stichting Stop Pesten Nu. Het moet simpeler en sneller en de sleutelrol ligt bij de leerkrachten. Schoolleider Leo Zandbergen van de openbare Jan Campertschool in Spijkenisse past al zo’n aanpak toe – en met succes.

28/11/2022

Wat kunnen bestuurders en schoolleiders doen om seksueel grensoverschrijdend gedrag op school te voorkomen – en hoe te handelen bij (het vermoeden van) een incident? Deze leidraad geeft tekst en uitleg en een overzicht van maatregelen.

27/11/2022

Erik Dijkstra schaamt zich er achteraf voor dat hij jarenlang gewoon is meegegaan in de angstcultuur bij De Wereld Draait Door. “Dat is iets waar ik wel mee worstel. Dat ik gedijde in die sfeer.” De Wereld Draait Door gaat de geschiedenisboeken in als een besmet programma nu het angstige wangedrag van Matthijs van Nieuwkerk en zijn horrorhulpje Dieuwke Wynia is uitgelekt. Er staan steeds meer betrokkenen op die de verhalen bevestigen, waaronder de bekende oud-medewerkers Lex Uiting en nu ook Erik Dijkstra.

26/11/2022

NPO-directeur Frans Klein legt zijn functie tijdelijk neer in afwachting van de uitkomsten van het onderzoek naar de misstanden bij De Wereld Draait Door. Dit laat de NPO dinsdag weten in een verklaring. Klein doet dat om te voorkomen dat er discussie ontstaat over de onafhankelijkheid van het onderzoek. De NPO kondigde eerder deze week aan een extern en onafhankelijk onderzoek te starten naar de omstandigheden op de werkvloer van De Wereld Draait Door (DWDD). Dat is een reactie op de misstanden achter de schermen die de Volkskrant afgelopen zaterdag aan het licht bracht.

25/11/2022

"Preventie is juist nu extreem belangrijk." Julia van Weert, hoogleraar gezondheidscommunicatie aan de UvA, stelt dat de overheid meer moet doen om mensen voor te bereiden op de opleving van het coronavirus en de gevaren die daarbij komen kijken. "Het is belangrijk dat door preventiecampagnes mensen weten wat ze zelf kunnen doen om te voorkomen dat ze ziek worden of andere mensen besmetten."

24/11/2022

Voor de smakelijkste kindertalkshow van Nederland zoekt banketbakker Abel kinderen uit groep 8 vol verhalen. In de VPRO-televisieserie Taarten van Abel helpt bakker Abel een kind dat een goede reden heeft om een speciaal iemand te verrassen met een fantastische taart. Tijdens het knutselen met cake, slagroom en snoepjes praten zij samen openhartig over de meest uiteenlopende onderwerpen.

24/11/2022

Besef, als je ooit bent gepest, kan dit een grote impact hebben. Roy (22), Esmilia (33) en Shayan (23) werden jarenlang gepest en dat heeft nog steeds invloed op hun leven. Aan FunX vertellen zij hoe ze hiermee omgaan.

Pesten is geen grap, het is gevaarlijk. Het kan heel veel schade aanrichten. Je neemt het voor de rest van je leven mee.

Shayan

23/11/2022

Slechts 13 procent van de slachtoffers stapt naar een vertrouwenspersoon nadat zij ongewenst gedrag hebben meegemaakt. Van deze 13 procent doet het overgrote deel van de slachtoffers geen officiële melding. Dit meldt SKB Onderzoek & Advies in een artikel met cijfers over hoe vaak ongewenst gedrag op het werk voorkomt, wat de gevolgen zijn en hoeveel slachtoffers daadwerkelijk steun zoeken als ze een incident hebben meegemaakt.

22/11/2022

Dat er achter de schermen van De Wereld Draait Door een onveilige werkcultuur zou zijn, was de ondernemingsraad van BNNVARA weliswaar ter ore gekomen, maar omdat het om 'geruchten' ging, kon de raad er niet zoveel mee, zegt voorzitter Johan Reijnen.

"Op het moment dat het bij geruchten blijft en er niet keihard een klacht binnenkomt - en in de tijd dat ik bij de or betrokken ben zijn die klachten nooit zwart op wit binnengekomen, ook niet mondeling - dan is het ook moeilijk", zei Reijnen in het radioprogramma Met het Oog op Morgen. 

21/11/2022

Matthijs Kleyn, een van de voormalige Jakhalzen van ‘De Wereld Draait Door’ (DWDD), heeft naar eigen zeggen ook vervelende ervaringen gehad met eind- en hoofdredacteur Dieuwke Wynia.

Dat zegt hij tegen RTL Boulevard naar aanleiding van het vrijdagavond verschenen Volkskrant-artikel waarin tientallen oud-medewerkers spreken over “grensoverschrijdend gedrag” van presentator Matthijs van Nieuwkerk en Wynia.

21/11/2022

Een leidinggevende waar iedereen bang voor is, waar niemand kritiek op durft te hebben uit angst voor de gevolgen. Veel mensen herkennen de berichtgeving over Matthijs van Nieuwkerk vanuit hun eigen werkvloer of dat van bekenden. Maar hoe treed je op tegen zo'n baas? "Zorg dat je medestanders hebt."

20/11/2022

FC Antwerp zegt Stop Pesten Nu

FC Antwerp doen mee aan de Stop Pesten Nu t-shirt actie
Trainer: Mark van Bommel 
Assistent-Trainer: John Stegeman 
Assistent-Trainer: Andries Uldrink
Assistent-Trainer: Jurgen Dirkx
Speler: Vincent Janssen
Speler: Calvin Stengs
Speler: Jurgen Ekkelenkamp

20/11/2022

Scheldpartijen, intimidaties, bedreigingen en zelfs fysieke confrontaties. Tweede Kamerleden merken in hun privéleven steeds sterker de gevolgen van de polarisatie, zeggen ze tegen de NOS. Dat heeft ook politieke gevolgen: sommige politici houden zich daarom in en zeggen hun mening niet altijd hardop.

De NOS heeft een onderzoek gehouden onder Tweede Kamerleden, via een vragenlijst en achtergrondgesprekken, om in kaart te brengen wat Kamerleden meemaken aan intimidaties.

20/11/2022

Wereldwijd wordt er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan wat bijdraagt aan nieuwe kennis en inzichten. In deze rubriek doet René Lamers voor Balans verslag van zo’n interessant onderzoek.

19/11/2022

De NPO gaat 'op korte termijn' samen met alle omroepen een actieplan opstellen 'om ervoor te zorgen dat er te allen tijde sprake is van een veilige werkomgeving voor alle medewerkers van de publieke omroep', aldus NPO-voorzitter Frederieke Leeflang. Dit maakte zij bekend na een gesprek hierover met staatssecretaris Gunay Uslu (Media en Cultuur).

De aanleiding was een groot onderzoek in de Volkskrant over het gedrag van presentator Matthijs van Nieuwkerk bij DWDD. 

18/11/2022

Bij de populaire talkshow De Wereld Draait Door heerste jarenlang een ongezonde werksfeer waardoor tientallen werknemers ziek uitvielen. Dat blijkt uit onderzoek van de Volkskrant. ‘Lang bij DWDD werken was het ultieme recept voor een burn-out.’

18/11/2022

Anonieme brieven met klachten over machtsmisbruik, ambtenaren die ontslag nemen, botsingen op de werkvloer. Volgens NRC ging er veel mis onder het bewind van oud-Kamervoorzitter Arib. Maar het incident staat niet op zichzelf. Op meer werkvloeren gaat het mis en durven werknemers lang niet altijd het gesprek aan over de sociale veiligheid.

17/11/2022

‘Pesten maakt niet weerbaarder, pesten maakt je ziek’, zo benadrukt bijzonder hoogleraar Sociale Vaardigheden en Weerbaarheid Minne Fekkes. Fekkes doet onderzoek naar pesten en ontwikkelt anti-pest programma’s. 

Pagina's