Overal wordt gepest: op school, op het werk, in de sport en zelfs in bejaardentehuizen maar dit maakt het niet minder erg! Het is wel heel erg belangrijk dat jij hier met iemand over praat diei jij vertrouwt of bijvoorbeeld chat of belt met deze organisaties. Als wij er zelf niet over praten of hulp vragen, dan kan de pester door blijven gaan en mag gewoon niet: "NIEMAND, maar dan ook niemand heeft het recht om jou te pesten, NOOIT!
► Lees artikel 'Ik word gepest | Wat kan ik doen
Er zijn verschillende redenen waarom het fijn kan zijn om met een organisatie te bellen of chatten als je gepest wordt
Anoniem: Vaak kun je anoniem contact opnemen met organisaties die zich bezighouden met het bestrijden van pesten. Hierdoor hoef je je naam of persoonlijke informatie niet te delen als je dat niet wilt.
Expertise: Organisaties die zich bezighouden met het bestrijden van pesten hebben vaak veel expertise op dit gebied. Ze kunnen je advies geven over hoe je het beste kunt omgaan met de situatie en welke stappen je kunt zetten om het pesten te stoppen.
Emotionele steun: Pesten kan erg emotioneel belastend zijn en het kan fijn zijn om met iemand te praten die begrijpt wat je doormaakt. Organisaties die zich bezighouden met het bestrijden van pesten hebben vaak medewerkers die getraind zijn om emotionele steun te bieden. Naast emotionele steun kunnen organisaties die zich bezighouden met het bestrijden van pesten ook praktische hulp bieden, zoals het geven van advies over hoe je aangifte kunt doen of hoe je met school of werk kunt praten over de situatie.
Kortom, het kan fijn zijn om met een organisatie te bellen of chatten als je gepest wordt, omdat ze expertise, emotionele steun en praktische hulp kunnen bieden.
Ik wil met iemand praten (bellen, chatten of mailen) | Bij wie kan ik terecht?
Stichting Stop Pesten Nu heeft niet de mogelijkheid om iedereen individueel hulp te bieden. Wij vinden het wel belangrijk, dat jij over jouw (hulp)vraag met iemand kan praten om te kijken wat jij het beste kan doen. Om deze reden houden wij bij, bij welke organisaties jij terecht kunt.
* Bij al deze organisaties zitten getrainde mensen om met jou mee te denken over een oplossing!
- Kinderen en Jongeren t/m 18 jaar
- (Jong) Volwassenen (vanaf 18 jaar)
- LHBTIQ+
- Ouders en Opvoeders
- Ouderen,65+
- Pesten in de sport
- Problemen met je buren
Beste pestkop,
Weet je, het leven is niet altijd gemakkelijk. Soms voelt het alsof de hele wereld tegen je is en je hebt het gevoel dat niemand je begrijpt. Maar wat je ook doormaakt, het is nooit een excuus om iemand anders pijn te doen.
Pesten doet niet alleen de andere persoon pijn, het doet ook jou pijn. Het kan je zelfvertrouwen en zelfrespect aantasten, en het kan leiden tot een gevoel van eenzaamheid en isolement. Misschien denk je dat het pesten van anderen je macht geeft, maar in werkelijkheid ben je alleen maar aan het pijnigen en kwetsen van anderen om je eigen pijn te verlichten. Je verdient voor pestgedrag natuurlijk een sanctie of straf, dat is logisch. Maar vraag daarna hulp voor jezelf om te leren te stoppen met pesten en om jouw eigen pijn kwijt te raken- en dit hoef je niet alleen te doen!
Maar er is een andere manier om met je pijn om te gaan. In plaats van anderen te pesten, kun je op zoek gaan naar manieren om jezelf te helpen. Praat met een vertrouwenspersoon, zoek professionele hulp of vind een gezonde uitlaatklep voor je emoties, zoals sporten of muziek maken.
Je moet begrijpen dat alleen gekwetste mensen andere mensen pijn doen. Als je je eigen pijn kunt overwinnen, kun je stoppen met pesten en een beter persoon worden. Een persoon die in staat is om anderen te helpen in plaats van hen te kwetsen.
Dus laten we samenwerken om een einde te maken aan pesten en een veilige en ondersteunende omgeving te creëren voor iedereen.
Met vriendelijke groet, Een medelevenmens
|
LHBTIQ+
COC Nederland
COC Nederland komt op voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans- en intersekse personen (LHBTI’s). Ze zetten zich in voor gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van LHBTI’s. Voor scholen bieden ze voorlichting aan in de klas die wordt gegeven door vrijwillige gastsprekers.Genderpraatjes
De informatieve website Transvisie biedt informatie en advies over voor transgenders. Voor jongeren is er een chatfunctie waar ze terecht kunnen voor hulp en bij vragen.Iedereenisanders.nl Website van Movisie voor jongeren die zich ‘anders’ voelen door hun hun seksuele geaardheid. Naast informatie voor jongeren is deze website er ook op gericht om grote problemen vóór te zijn. Via de knop ‘direct hulp’ krijgen jongeren duidelijke routes bij diverse hulpvragen.
Islam & Liefde
Stichting Maroc.NL en Soa Aids Nederland hebben op de website Liefde en Islam een subsite gemaakt over homoseksualiteit. Naast informatie en ervaringsverhalen kan er per mail raad worden gevraagd en worden gechat.Outway Outway biedt jongeren hulp aan op het gebied van homoseksualiteit en genderidentiteit door middel van advies, informatie en ondersteuning. De Hojobuddy’s zijn er om een jongere één op één bij te staan bij persoonlijke problemen, het uitvogelen van hun gevoel, een mogelijke coming-out of het maken van nieuwe vrienden.
Pratenonline.nl Een online omgeving speciaal voor jongeren die lesbisch, homo, biseksueel, of transgender zijn, of hierover twijfelen. De website biedt een geprotocolleerde behandeling die bestaat uit 8 chatsessies met een vaste therapeut en huiswerkopdrachten, gericht op het verminderen van zelfmoordgedachten en het leren omgaan met lastige situaties rondom je seksuele oriëntatie of genderidentiteit.
Regenboogloket.nl
Biedt gratis laagdrempelige ondersteuning voor iedereen (jong en oud) met vragen over gender en/of zoekende is wat betreft seksuele identiteit. Je kunt anoniem chatten en in gesprek gaan met één van de medewerkers. De website biedt informatie en heeft een meldpunt voor het melden van onveilige lhbti+ situaties op school.Rutgers
De website Seksualiteit.nl van Rutgers biedt jongeren betrouwbare informatie aan over gender, seksuele diversiteit en jezelf ontdekken.Rozehulpverlening.nl
Op deze website staan de gegevens van hulpverleners en instellingen die affiniteit en ervaring hebben met hulpverlening aan cliënten met lhbt-gevoelens. Roze Hulpverlening is een samenwerking tussen Rutgers, COC en Tranvisie.Secret Garden.nl
Secret Garden is een Stichting van en voor lhbt’ers met een etnisch-culturele achtergrond en biedt sociaal/maatschappelijke, juridische, psychologische ondersteuning en begeleiding vanuit Amsterdam.Switchboard
Bij Gay & Lesbian Switchboard Nederland kun je terecht met jouw vragen over homo- en biseksualiteit en genderidentiteit. Via de chat, telefoon of e-mail. “Geen vraag is ons te gek.” Switchboard is onderdeel van COC Nederland.Transvisie.nl
Transvisie is een organisatie die zich inzet voor mensen met vragen rondom hun genderidentiteit (transgenders, transseksuelen), hun familie, hun naasten en hun relevante omgeving. Ze bieden contactgroepen, individuele gesprekken, infopunt, voorlichting en belangenbehartiging.Transgendernetwerk.nl (TNN)
TransgenderNetwerk nederland (TNN) biedt op hun website een wegwijzer die bestaat uit een kaart met instanties die hulp bieden bij de transitie en plekken voor ontmoeting.Transman.nl
Website met onder andere cursussen boeken, nieuwsberichten, bijeenkomsten, medische en praktische informatie voor van-vrouw-naar-man transseksuelen en transgenders.Vereniging Genderdiversiteit
De Vereniging Genderdiversiteit is er voor transgender mensen, die zich niet thuis voelt in het hokje ‘man’ of ‘vrouw’ en iedereen die hier meer over wil weten. De vereniging geeft informatie en voorlichting aan ‘de samenleving’ en is er voor transgenders met contactmomenten en activiteiten.Zanzu.nl
Zanzu is een website van Rutgers voor nieuwkomers en de mensen om hen heen. De site geeft in 14 geschreven en gesproken talen en pictogrammen begrijpelijke informatie over seksuele gezondheid, relaties, de Nederlandse wetgeving, zorg, homoseksualiteit, gender, et cetera.