Boer Ayoub over pestverleden: 'Ik was een makkelijk doelwit' | Stop Pesten NU

084-0035994

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

Boer Ayoub over pestverleden: 'Ik was een makkelijk doelwit'

Boer Ayoub Louihrani staat bekend als de eerste Marokkaanse boer in Nederland. Met zijn persoonlijkheid verovert hij in zijn realityserie voor KRO-NCRV de harten van de kijkers thuis. Het gaat Ayoub zo voor de wind dat er zelfs een autobiografie aankomt. Maar het succes van nu betekent niet dat hij het altijd makkelijk heeft gehad.

"Nadat ik het had gemeld bij de schooldirectie werd het nog erger"

In gesprek met Vriendin vertelt hij onder andere over zijn succes, boerenbestaan en jeugd. Zo onthult hij dat het huwelijk van zijn ouders geen succes was. "Mijn vader wist niet hoe hij met vrouwen moest omgaan: als hij naar zijn werk ging, deed hij de deur op slot en zat mijn moeder de hele dag opgesloten. Als een duur item dat je opsluit in een kluis, zo zag hij het." 

Het leidde tot een scheiding toen Ayoub nog maar twaalf jaar oud was, zijn broertje was acht. Ondanks dat het 'beter was voor iedereen', had Ayoub zelf meer strubbelingen te verwerken op die leeftijd.

Ayoub werd in zijn jeugd gepest op school. De pesters wisten van zijn leven een hel te maken. "Ik was een klein, dun jongetje en een makkelijk doelwit: ik had geen oudere broers en kon niet terugvechten. Dat ik toen al bijdehand was, hielp niet. En nadat ik het had gemeld bij de schooldirectie werd het nog erger", aldus Ayoub.

"Ze zaten me op straat achterna. Op een muur in het park schreven ze nare dingen over mijn moeder én ons adres. Toen ze ook mijn broertje in elkaar sloegen, was dat de druppel. Ik heb mezelf de hele zomervakantie opgesloten in de sportschool en ging van vijftig naar honderd kilo, mét spieren. Op de eerste schooldag sloeg ik terug en werd ik meteen geschorst", vertelt Ayoub. "Maar", voegt hij toe, "het pesten was wel afgelopen!"

Het hele interview met boer Ayoub is te lezen in de nieuwste editie van Vriendin. Zijn autobiografie Ayoub verschijnt op 17 mei. 

Bron RTL Boulevard

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen

 

 

Stichting Stop Pesten Nu is het enige Erkende Goede Doel tegen Pesten in Nederland!

CBFGoede Doelen NederlandANBIKBUnesco