De complexe wereld van pesten Mini docu Neuro lan | Stop Pesten NU

084-8340086

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

De complexe wereld van pesten Mini docu Neuro lan

De programmalijn ‘Sociale buitensluiting‘ presenteert de mini-documentaire: De complexe wereld van pesten. Wat zeggen kinderen eigenlijk zelf over pesten?

Binnen het Startimpuls programma (onderdeel van van de Nationale Wetenschapsagenda) nam ons team van wetenschappers en maatschappelijk partners het onderwerp pesten onder de loep. Zo werd onderzoek gedaan naar vragen als hoe kinderen sociale informatie verwerken, wat de invloed is van pesten op het brein en hoe we pestprogramma’s het beste kunnen inrichten. Maar wat zeggen kinderen eigenlijk zelf? Waarom pesten kinderen zelf, waarom denken ze dat andere kinderen pesten en hoe gaan kinderen hier mee om? Bekijk de documentaire hier.

In de blog ”Het was dat gemene kind, of toch niet?”, geschreven door Startimpuls onderzoeker Neeltje van den Bedem, lees je meer over de verschillende motivaties van kinderen om te pesten en de uitkomsten van haar recente onderzoek.

De documentaire ”De complexe wereld van pesten” is gemaakt door Neeltje van den Bedem, Berna Güroĝlu, Sanne Kellij en Erik Heuvelink.

Meer lezen over ons onderzoek naar sociale buitensluiting en anti-pestprogramma’s? Download gratis het informatieboek Onderwijs en veiligheid van jongeren: een samenwerking tussen wetenschap en maatschappij’.

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen

 

 

Stichting Stop Pesten Nu is het enige Erkende Goede Doel tegen Pesten in Nederland!

CBFGoede Doelen NederlandANBIKBUnesco