Denk na voordat je doorstuurt | Stop Pesten NU

084-8340086

Denk na voordat je doorstuurt

Ongewenst doorsturen van intieme foto’s is een groot probleem. Het kan, vooral voor jongeren, grote gevolgen hebben. Samen gaan we voor een veiliger internet. Help mee.

Stukje van mij

Bij KPN gaan we voor een #BeterInternet. Nu eerst met speciale aandacht voor een veiliger internet, met de boodschap ‘Denk na voor je doorstuurt’. Hiervoor werken wij samen met kennispartners en zangeres MEAU, zij bracht hiervoor het nummer 'Stukje van mij' uit.

 

Hier kan je terecht

Je bent niet alleen. Maar liefst 1 op de 100 jongeren is slachtoffer van het ongewenst doorsturen van intieme foto's en online shaming. Hulp nodig? Hier kan je terecht.

Rutgers & Soa Aids Nederland (Sense info)

Sexting is meestal leuk en spannend. Toch gaat het weleens mis en worden beelden ongewild doorgestuurd. Dan is het nooit jouw schuld. Op Sense.info vind je info over seks, relaties en sexting. De site is een samenwerking tussen Rutgers, Soa Aids Nederland en de GGD. Naar sense.info

WTFFF!?

Nou, precies dat. Als online seksueel misbruik je overkomt is het nooit jouw schuld en hoef jij je nergens voor te schamen. Maar hoe doe je dat? En waar kan je terecht voor hulp? Op WTFFF.nl, een website van Fonds Slachtofferhulp voor en door jongeren!

Helpwanted

Heb je te maken met online grensoverschrijdend gedrag? Helpwanted staat voor je klaar met praktische hulp, persoonlijk advies en tips. Gratis en anoniem, via chat, mail of telefoon. Naar helpwanted.nl

113 De gevolgen van ongewenst doorsturen en shaming kunnen levensgroot zijn.

Maak je je zorgen, om jezelf of iemand anders? Bel 24/7 anoniem en gratis naar 0800-0113 of chat op 113.nl.

 

Met 'Stukje van mij' geeft MEAU een stem aan een kwetsbare, groeiende groep jongeren. Het is geïnspireerd op ervaringen van direct betrokkenen, het nummer vertelt over de gevolgen, de schaamte en het schuldgevoel van iemand wiens intieme beeld is doorgestuurd. KPN volgde haar, van kennismaking tot slotakkoord. Het nummer gaat over de gevolgen van online shaming en is gemaakt met hulp van kennispartners Rutgers, Fonds Slachtofferhulp en Helpwanted. 

Bekijk in de minidocu hoe dit nummer tot stand is gekomen. 

 

 

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen

 

 

Stichting Stop Pesten Nu is het enige Erkende Goede Doel tegen Pesten in Nederland!

CBFGoede Doelen NederlandANBIKBUnesco