Erwin Mulder SC Heerenveen | Stop Pesten NU

084-8340086

Erwin Mulder SC Heerenveen

Erwin Mulder SC Heerenveen

Het startpunt van verandering: 'Ik STOP pesten nu!'Edwin Evers zegt ook Stop Pesten Nu

Het is cruciaal om pesten te herkennen voordat je het kunt aanpakken. Onze trainingen geven je inzicht in het verschil tussen plagen en pesten en helpen je om effectief actie te ondernemen. We bieden verschillende services zoals advies op maat, persoonlijke en groepstrainingen, specifiek gericht op jouw organisatie.

We geloven dat het beëindigen van pesten begint bij het individu. Door het dragen van ons bandje geef je een signaal af aan je omgeving. Het is een manier om te zeggen: "Ik kies ervoor om pesten te stoppen". Kleine persoonlijke veranderingen kunnen leiden tot grote maatschappelijke verschuivingen. Vele Bekende Nederlanders  zoals Armin van Buuren, Afrojack, Pieter Gabriël en onze Ambassadeurs hebben het oranje bandje tegen pesten en zeggen: Ik STOP pesten nu!

Iedere keuze telt

De keuze ligt bij jou. Of je nu besluit om op te staan ​​tegen pesten, hulp te zoeken of simpelweg bij iemand te gaan zitten die alleen is, iedere actie maakt een verschil. Zorg er wel voor dat je je eigen veiligheid niet in gevaar brengt.

Twijfel je?Angela Groothuizen zegt ook Stop Pesten Nu

Als je je afvraagt ​​of iets wel of geen pesten is, let dan op je gevoel. Voelt een situatie ongemakkelijk? Dan is het waarschijnlijk geen onschuldig plagen. Twijfel is vaak een signaal dat er iets niet klopt.

Ontvanger bepaalt

Ook als je iets als een grap bedoelt, bepaalt de ontvanger of het als pesten wordt ervaren. Als iemand zich gekwetst voelt, heb je in feite gepest, ongeacht je intentie.

Door bewustzijn te creëren en actief te kiezen tegen pesten te zijn, kunnen we samen het verschil maken. Dus kom in actie en zeg: "Ik STOP pesten nu!

Wat te doen als je getuige bent van pesten: een praktische handleiding voor iedereen 

Pesten komt voor in alle leeftijdsgroepen. Het kan een verwoestend effect hebben en is niet alleen de verantwoordelijkheid van het slachtoffer om het te stoppen. Als omstander kun je een belangrijke rol spelen in het voorkomen of stoppen van pestgedrag. Hier zijn enkele acties die je kunt ondernemen, of je nu jong of oud bent. 

Tips voor kinderen BLØF zegt ook Stop Pesten Nu

 • Praat erover met een volwassene: breng een volwassene op de hoogte, zoals een ouder of leraar. Zij kunnen passende maatregelen nemen. 
 • Doe er niet aan mee: ga niet mee in de negatieve acties en lach bijvoorbeeld niet mee om gemene grappen. 
 • Wees een vriend: bied je steun aan het slachtoffer en laat zien dat hij of zij er niet alleen voor staat. 

Tips voor volwassenen 

 • Informeer de juiste mensen: breng het onder de aandacht van bevoegde autoriteiten zoals werkgevers, schoolleiders, of desnoods de politie. 
 • Bied je steun aan: luister naar het slachtoffer en geef emotionele steun waar mogelijk. 
 • Creëer een veilige sfeer: maak van jouw omgeving, of dat nu op het werk of elders is, een plek waar iedereen zich veilig en gerespecteerd kan voelen. 

Tips voor iedereen Bennie Jolink zegt ook Stop Pesten Nu

 • Wees geen meeloper: laat je niet meeslepen in negatief groepsgedrag en kies je eigen pad. 
 • Wees hulpvaardig: bied waar mogelijk je hulp aan, zonder jezelf in gevaar te brengen. 
 • Toon respect en begrip: iedereen heeft zijn eigen gevoelens en meningen; respecteer die. 
 • Ingrijpen waar mogelijk: als het veilig is, spreek de dader dan aan. 
 • Noteer wat er gebeurt: documenteer de gebeurtenissen, dat kan later als bewijs dienen. 
 • Stimuleer een open gesprek: bevorder een cultuur waarin men vrijuit over pesten kan praten, zonder bang te zijn voor represailles. 

Extra tips bij ernstig geweld en pesten (meer tegen één) 

 • Bel 112 bij ernstig geweld: bij fysieke agressie of ernstige dreiging, bel het alarmnummer. 
 • Volg instructies van hulpverleners op: als er professionals ter plaatse zijn, luister naar hun aanwijzingen.Peter Aerts zegt ook Stop Pesten Nu

Of je nu jong of oud bent, iedereen kan bijdragen aan het voorkomen van pesten. Het is een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid om een einde te maken aan deze negatieve cyclus. Onthou

Peter Aerts, Sander Boschker, Edwin Evers, Angela Groothuizen, Bennie Jolink, Minister Frans Timmermans en nog vele andere bekende Nederlanders vinden ook dat pesten moet stoppen en zeggen: Ik STOP pesten nu! 

Durf jij het ook net als alle BN'ers pesten te stoppen? Kom in actie en zeg: Ik STOP pesten nu! Wat doe jij? 

Kom ook in actie! Laat zien dat jij ook tegen pesten bent!

Stuur campagne/actie/foto naar ons op (posters, gedicht, foto's, youtube, tekening, verhaal en nog veel meer) en misschien nemen wij jou actieproduct in onze Landelijke Campagne op. 

De Ik STOP pesten nu armbanden zijn hier te bestellen.