'Ik ondernam talloze afkickpogingen' | Stop Pesten NU

084-0035994

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

'Ik ondernam talloze afkickpogingen'

De jonge Koen de Rooij wordt heel erg gepest vanwege zijn uiterlijk. Na schooltijd wordt hij vaak opgewacht. Leeftijdsgenoten pesten hem en slaan hem in elkaar, met als gevolg dat Koen bang en onzeker wordt.

Op de middelbare school verandert dit, en ontmoet hij een groep jongens die het voor hem opneemt. Eindelijk ervaart hij de saamhorigheid en bescherming waar hij al zo lang naar zoekt. “Het voelde niet goed om bij hen te zijn, maar ze beschermden mij, en daarom bleef ik met hen omgaan,” vertelt Koen. Via deze vrienden komt hij terecht in de housecultuur, die zich kenmerkt door grootse feesten, harde muziek en drugs. Ook Koen komt in aanraking met verdovende middelen, waardoor de verlegen jongen helemaal loskomt.

Verslaafd

Wanneer hij ook doordeweeks gaat gebruiken, neemt deze gewoonte al snel extreme vormen aan. Koen raakt verslaafd. Dan, temidden van alle ellende ontmoet hij Susan, met wie hij een relatie krijgt. Samen besluiten ze zijn verslaving te lijf te gaan. Maar liefst zeven keer probeert Koen af te kicken, maar steeds valt hij nog dieper terug. Lukt het hem de drugs definitief de rug toe te keren?

 

Bron EO Visie

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen

 

 

Stichting Stop Pesten Nu is het enige Erkende Goede Doel tegen Pesten in Nederland!

CBFGoede Doelen NederlandANBIKBUnesco