Ze dwingen hun populariteit in de groep af door te laten zien hoe sterk ze zijn en wat ze allemaal durven. Via pesten lukt ze dat het makkelijkst: ze krijgen andere kinderen mee bij het te pakken nemen van een slachtoffer. En wie mee doet, loopt minder kans zelf slachtoffer te worden. Anderen zijn uit 'angst' om het volgende slachtoffer 'zogenaamd' bevriend met de pester en meelopers, maar vinden ze eigenlijk helemaal niet leuk. Vraag je het apart aan de pester en meelopers dan geven de meeste pestkoppen toe dat ze de pesterijen niet zo onschuldig vinden.
Uit onderzoek is gebleken dat mensen die echt zelfvertrouwen hebben en tevreden zijn met wie zij zijn, nooit pesten. Zij accepteren iedereen, gewoon zoals ze zijn en laten iedereen in hun waarde. Alleen mensen die zelf ergens 'pijn' hebben kunnen anderen pijn doen.
In het Engels zeggen ze tegen de pesters & meelopers: "If you don’t heal what hurt you, you will bleed on people who didn’t cut you.""If we don't heal our pain, we hurt people who haven't harm us." |
Voor pesters & meelopers
We dragen allemaal emotionele bagage en littekens uit het verleden. Deze pijn en angsten kunnen overslaan naar nieuwe situaties omdat we bang zijn voor herhaling. Maar is het kwetsen, vernederen of kleineren van anderen werkelijk de oplossing? Geeft het je een gevoel van superioriteit of kracht? Echte zelfverzekerde en sterke mensen pesten nooit! Het is cruciaal dat we onze eigen pijn helen om gezonde vriendschappen te kunnen hebben.
|