“Ik ben heel blij dat ik me kan inzetten om pesten bespreekbaar te maken en het zoveel mogelijk te stoppen.” Nieuwe ambassadeur; Thomas Cammaert bij Stichting Stop Pesten Nu.
Sinds de coming out als mol in het laatste seizoen van Wie is de Mol, heeft Thomas veel volgers op Instagram gekregen. “Dat zijn vooral jongeren tussen 12 en 16 jaar. Ik krijg bijna dagelijks persoonlijke berichten van ze. Dat zijn allerlei berichten, vaak ook berichten waarin ze mij vertellen dat ze het moeilijk hebben; dat ze worstelen met hun seksualiteit, met hun identiteit en dat ze vaak gepest worden.
Hun eerlijkheid en openheid naar mij is hartverwarmend. En blijkbaar halen ze al veel uit het volgen van mij op social media en kijken hoe positief ik in het leven sta. Maar ik wil meer doen. Daarom is het zo fijn dat ik ambassadeur ben van Stichting Stop Pesten Nu.”
Thomas kan niet iedereen persoonlijk beantwoorden. “Maar op deze manier kan ik wel iets voor ze betekenen en terug doen. Het is al lastig genoeg om überhaupt puber te zijn, zeker in deze tijd van social media. Maar laat staan als je ook nog wordt gepest.” Thomas is vroeger zelf ook gepest, toen hij tien jaar oud was. “Een jongen uit mijn klas vond het blijkbaar leuk om mij een jaar lang te treiteren. Ik weet dus heel goed hoe verschrikkelijk het is en hoe eenzaam je je kunt voelen. Daarom heb ik ook een persoonlijke verbintenis met Stop Pesten Nu.”
Om zijn volgers en eigenlijk iedereen, die met pesten te maken heeft, een hart onder de riem te steken heeft Thomas een nummer ingezongen; You will be found. Het nummer komt uit de Broadwaymusical Dear Evan Hansen en wordt gezongen door een personage dat autistisch is en zich buitengesloten en alleen voelt. “Het nummer beschrijft dat hoe eenzaam en slecht je je soms ook kan voelen, er altijd iemand zal zijn die jou zal vinden. Je bent nooit alleen.” Het nummer wordt door Thomas op Youtube kanaal StopPestenNu geplaatst en gedeeld op social media “Hiermee wil ik iedereen helpen die gepest wordt. Ik hoop dat ze er kracht uit halen.”
Van maandag 18 tot en met vrijdag 22 september is het de ‘Week tegen pesten’ in Nederland. Het is een mooie gelegenheid om openheid te geven en pesten onder de aandacht te brengen en in de media te brengen. “Samen met Stichting Stop Pesten Nu hoop ik dat iedereen ons gaat helpen om pesten te stoppen, want dat is hard nodig.”
Het Startpunt van Verandering: "Ik STOP Pesten Nu!"
Bij Stop Pesten Nu geloven we in actie ondernemen tegen pesten, en ons 'Ik STOP Pesten Nu!' initiatief is het begin van die verandering. Edwin Evers en vele andere bekende Nederlanders steunen ons in deze strijd tegen pesten. Het is van essentieel belang om pesten te herkennen voordat we het kunnen aanpakken. Onze trainingen bieden inzicht in het verschil tussen plagen en pesten en leren effectieve actie te ondernemen. We bieden op maat gemaakt advies en diverse trainingen, specifiek gericht op organisaties.
Wij geloven dat het stoppen van pesten begint bij het individu. Door ons bandje te dragen, geef je een krachtig signaal af aan je omgeving: "Ik kies ervoor om pesten te stoppen." Kleine veranderingen kunnen leiden tot grote maatschappelijke verschuivingen. Bekende Nederlanders zoals Armin van Buuren, Afrojack, Pieter Gabriël, en onze Ambassadeurs steunen deze boodschap.
Iedere keuze telt
De keuze ligt bij jou. Of je nu besluit om op te staan tegen pesten, hulp te zoeken, of simpelweg bij iemand te gaan zitten die alleen is, iedere actie maakt een verschil. Maar zorg ervoor dat je je eigen veiligheid niet in gevaar brengt.
Twijfel je? Als je twijfelt of iets wel of geen pesten is, let dan op je gevoel. Voelt een situatie ongemakkelijk? Dan is het waarschijnlijk geen onschuldig plagen. Respecteer altijd de gevoelens van anderen.
Kom in Actie: "Ik STOP Pesten Nu!". Door bewustzijn te creëren en actief te kiezen tegen pesten te zijn, kunnen we samen het verschil maken. Dus kom in actie en zeg: "Ik STOP pesten nu!"
Tips voor thet omgaan met pestgedrag
Pesten komt voor in alle leeftijdsgroepen. Als omstander kun je een belangrijke rol spelen in het voorkomen of stoppen van pestgedrag. Hier zijn enkele acties die je kunt ondernemen:
- Tips voor kinderen: Praat erover met een volwassene, doe er niet aan mee, wees een vriend.
- Tips voor volwassenen: Informeer de juiste mensen, bied je steun aan, creëer een veilige sfeer.
- Extra tips bij ernstig geweld en pesten: Bel 112 bij ernstig geweld, volg instructies van hulpverleners op.
Of je nu jong of oud bent, iedereen kan bijdragen aan het voorkomen van pesten. Laten we samen pesten stoppen! Durf jij het ook net als alle BN'ers pesten te stoppen? Kom in actie en zeg: "Ik STOP pesten nu!"
De Ik STOP pesten nu armbanden zijn hier te bestellen.