Download lesmateriaal Week tegen Pesten MBO

Week tegen Pesten voor MBO | Gratis educatief materiaal tegen pesten

Ontdek het bruisende aanbod van gratis lesmaterialen tijdens de Week tegen Pesten 2024!

Week tegen Pesten 2024 | Gratis lesmateriaal PO, VO en MBOBeste docenten,

Ben je klaar om tijdens de Week tegen Pesten 2024 jouw klas om te toveren tot een bolwerk van respect en inclusiviteit? Stop Pesten Nu nodigt je uit om deel te nemen aan een beweging die het verschil kan maken. Met ons gratis, dynamisch en uitgebreid assortiment lesmaterialen ben je perfect uitgerust om pesten en online pesten effectief te bestrijden.

Wat kun je verwachten? Denk aan interactieve puzzels die sociale vaardigheden aanscherpen, video’s die inzichten geven in de effecten van pesten, rollenspellen die empathie bevorderen, en nog zoveel meer. Onze materialen zijn speciaal ontworpen om leerlingen niet alleen te onderwijzen maar ook te inspireren. Van diepgaande casestudies over WhatsApp-pesterijen tot creatieve anti-pest postersessies, elk onderdeel is bedoeld om de leerlingen actief te betrekken en hen bewust te maken van de impact van hun handelingen.

Een greep uit ons aanbod:

  • Casusdiscussies: Verken real-life scenario’s en moedig leerlingen aan om oplossingen te bedenken.
  • Creatieve activiteiten: Laat leerlingen hun eigen anti-pest posters ontwerpen.
  • Escaperooms en speurtochten: Bevorder teamwerk en kritisch denken.
  • Documentaires en films: Bied een venster naar de realiteit van pesten met bijbehorend discussiemateriaal.
  • Interactieve quizzes en games: Maak leren leuk en interactief.

Bovendien, onze deur staat altijd open voor onderwijsprofessionals die op zoek zijn naar verdere verdieping. Wij bieden deskundige opleidingen en trainingen die jou als docent verder kunnen helpen in het ontwikkelen van een veilige en positieve schoolomgeving. Onze ervaren trainers staan klaar om hun kennis en ervaring te delen, zodat jij elk pestprobleem met vertrouwen tegemoet kunt treden.

Digitaal erfgoed UNESCO

Onze website is een schatkist vol met hulpmiddelen en informatie over de aanpak van pesten, zowel online als offline. De Koninklijke Bibliotheek (KB) van Nederland heeft onze website geselecteerd vanwege haar rijke bibliotheek met informatie over Pesten & Online Pesten - Cyberpesten en hiermee is onze site opgenomen als digitaal erfgoed bij UNESCO in het 'Unesco Charter on the Preservation of the Digital Heritage'. Van praktische tips tot uitgebreide lesplannen, alles is ontworpen om een veilige, inclusieve omgeving voor alle studenten te creëren.

Laten we samen de strijd aangaan tegen pesten. Download vandaag nog ons gratis lesmateriaal en maak jouw Week tegen Pesten onvergetelijk. Want samen maken we elke school een veilige plek voor iedereen!

Stichting Stop Pesten Nu: Samen tegen pesten, samen sterk!

 
 
 
 

 

 

 

Wat is Pesten?

Pesten komt helaas niet alleen online voor. Ook in het dagelijks leven worden mensen slachtoffer van pesten, zowel op school, werk, als in de sportvereniging. Pesten is een groepsproces waarbij omstanders vaak een grote rol spelen. Wil je meer weten over hoe pesten ontstaat en wat je kunt doen om het te stoppen? Bekijk onze pagina over pesten op school en pesten op de werkvloer.

Hoe herken je pesten?

Pesten kan zich op verschillende manieren uiten:

    •    Fysiek pesten: slaan, schoppen, duwen.

    •    Verbaal pesten: uitschelden, beledigen, bedreigen.

    •    Sociale uitsluiting: iemand negeren of buitensluiten.

    •    Online pesten (cyberpesten): kwetsende berichten sturen, roddels verspreiden via sociale media.

Wil je meer weten over de gevolgen van pesten? Bezoek ons Kenniscentrum Pesten | Per doelgroep voor oa de effecten van pesten op de lange termijn.

Wat is cyberpesten (Online Pesten?

Cyberpesten is een vorm van pesten waarbij technologie zoals smartphones, computers en sociale media wordt gebruikt om iemand te kwetsen. Dit kan op veel manieren gebeuren, bijvoorbeeld door het verspreiden van nare berichten, foto’s of video’s. Online pesten kan soms moeilijker te stoppen zijn omdat het vaak anoniem gebeurt en 24/7 doorgaat.

Wil je leren hoe je cyberpesten kunt herkennen en aanpakken? Neem een kijkje op het Kenniscentrum Online Pesten - Cyberpesten

Wat kun je doen tegen pesten?

Of het nu gaat om traditioneel pesten of cyberpesten, er zijn stappen die je kunt nemen om het te stoppen. Het begint met bewustwording en het doorbreken van de stilte. Wie zwijgt, stemt toe. Daarom is het belangrijk om op te komen voor jezelf of voor anderen.

    •    Praat erover: Het is belangrijk om met iemand te praten over wat er gebeurt.

    •    Zoek hulp: Er zijn organisaties en professionals die kunnen helpen.

    •    Wees een rolmodel: Als je ziet dat iemand wordt gepest, kom dan op voor het slachtoffer.

Meer tips vind je op onze pagina Wat te doen tegen pesten?.

Online trainingen & cursussen

Wil je meer leren over hoe je pesten kunt voorkomen en hoe je kunt reageren als het toch gebeurt? Stichting Stop Pesten Nu biedt verschillende online cursussen aan voor ouders, leerkrachten, werkgevers, en sportcoaches. Deze cursussen bieden praktische handvatten om pestgedrag te herkennen en aan te pakken.

Enkele van onze cursussen zijn:

    •    Cursus voor ouders: Hoe bescherm ik mijn kind tegen online pesten?

    •    Cursus voor leerkrachten: Hoe creëer ik een veilige schoolomgeving?

    •    Cursus voor werkgevers: Hoe ga ik om met pesten op de werkvloer?

Bekijk het volledige aanbod van onze online trainingen en cursussen en maak vandaag nog een verschil.

Doneer button

Stichting Stop Pesten Nu vertrouwt volledig op vrijwillige donaties en de inzet van vrijwilligers om haar belangrijke werk mogelijk te maken. Wij ontvangen geen subsidies, waardoor wij volledig afhankelijk zijn van de steun van mensen zoals u.

 

 

 

Tip van de redactie! Heb je haast? Navigeer dan snel naar de subonderdelen van het Kenniscentrum Pesten

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het Werk

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra