Cursusaanbod Organisaties | Stop Pesten Nu

084-8340086

Cursusaanbod Organisaties

Bij Stop Pesten Nu zijn we toegewijd aan het creëren van veilige en respectvolle werkomgevingen. Onze cursussen en trainingen, onder leiding van Patricia Bolwerk, een erkend expert in pestpreventie, zijn ontworpen om organisaties en bedrijven te ondersteunen bij het effectief aanpakken van pesten en ander ongewenst gedrag op de werkvloer. Onze expertise in pestpreventie wordt erkend door UNESCO, waardoor onze bibliotheek met materialen als digitaal werelderfgoed wordt beschouwd. Dit betekent dat onze methoden en benaderingen als essentieel worden beschouwd voor toekomstige generaties.

Patricia Bolwerk, onze oprichter, gebruikt haar platform regelmatig om bewustwording en verandering te bevorderen, en ze verschijnt vaak in de media om haar expertise te delen.

Hieronder vind je ons uitgebreide cursusoverzicht

 1. Adviesprogramma Beleid tegen Pesten
  Dit programma biedt organisaties advies en begeleiding bij het ontwikkelen en implementeren van effectief beleid tegen pesten op de werkvloer.
   
 2. Presentatie voor directie (30 min) aanpak van Pesten op het Werk
  Een korte, krachtige presentatie die directieleden informeert over de aanpak van pesten en hoe zij een cultuur van respect en veiligheid kunnen bevorderen.
   
 3. Workshop Beleid tegen Ongewenst Gedrag - Advies & Ondersteuning
  Deze workshop biedt praktisch advies en ondersteuning bij het opstellen en uitvoeren van beleid tegen verschillende vormen van ongewenst gedrag, waaronder pesten.
   
 4. Workshop Effectief omgaan met lastig gedrag op de werkvloer
  Leer effectieve strategieën voor het omgaan met lastig gedrag op de werkvloer en het creëren van een positieve werkomgeving.
   
 5. Workshop HRM: preventief aanpakken van pesten (en ander ongewenst gedrag op de werkvloer)
  Deze workshop richt zich specifiek op HR-professionals en biedt praktische tools en technieken voor het preventief aanpakken van pesten en ander ongewenst gedrag op de werkvloer.
   
 6. Workshop Leidinggevenden pesten herkennen, erkennen en aanpakken
  Leer als leidinggevende hoe je pestgedrag kunt herkennen, erkennen en effectief kunt aanpakken binnen je team.
   
 7. Workshop medewerkers en leidinggevenden Pesten op de Werkvoer
  Een interactieve workshop waarin zowel medewerkers als leidinggevenden leren hoe ze samen kunnen werken aan het voorkomen en aanpakken van pesten op de werkvloer.
   

 

Waarom deze cursussen?

Ongewenst gedrag en pesten op de werkvloer hebben niet alleen emotionele gevolgen voor betrokken werknemers, maar kunnen ook aanzienlijke financiële schade aanrichten bij werkgevers. Onze cursussen belichten:

 • Financiële impact
  Ontdek hoe pesten en ongewenst gedrag leiden tot verhoogd ziekteverzuim, lagere productiviteit, hogere verloopcijfers, juridische kosten en reputatieschade voor organisaties.
   
 • Emotionele gevolgen
  Leer over de psychologische stress, verlies van zelfvertrouwen en gevoelens van isolatie en eenzaamheid die slachtoffers van pesten kunnen ervaren.
   
 • Arbowet verplichtingen
  Begrijp de verantwoordelijkheden van werkgevers volgens de Arbowet om pesten en ander ongewenst gedrag te voorkomen en aan te pakken.

 

Kies voor een veilige en respectvolle werkomgeving met onze praktijkgerichte aanpak. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en advies op maat of mail.