Rapper Snelle zegt Ik STOP pesten nu! | Stop Pesten NU

084-8340086

Rapper Snelle zegt Ik STOP pesten nu!

 

Rapper Snelle zegt Ik STOP pesten nu!

 Rapper Snelle zegt Ik STOP pesten nu!

Afgelopen donderdag gingen wij de winnende klassen van de winactie van de Schooltour met Snelle verrassen. Wij kunnen spreken van een groot succes! Het was een super leuke, gezellge en leerzame workshop voor alle leerlingen. Bedankt Lars Bos (Rapper Snelle) en Cloud 9 Mattijs en Sanne voor deze mooie samenwerking!

Winnaars:

 • Sint Antonius Kortenhoef
 • Baudartius college Zutphen
 • Amadeus Lyceum Vleuten

Dit zijn de 3 winnende klassen van de Scholentour met Rapper Snelle

Bij de groep 8 leerlingen op de Katholiek Basisschool Sint Antonius in Kortenhoef was het NOS Jeugdjournaal ook die dit mooie item (zie video) hebben vastgelegd.

Rapper Snelle ging vandaag langs scholen om met kinderen te praten over pesten. Hij weet namelijk hoe het is. Vroeger werd hij gepest om zijn lip. Met het liedje en zijn bezoek aan scholen wil hij duidelijk maken dat pesten niet normaal is. Ook hoopt hij dat kinderen beter over pesten durven praten. #Jeugdjournaal #Snelle #Pesten

Het gebaar wat Rapper Snelle maakt zie je in onderstaande video ism BNN/Vara Make Holland Great Again #StopOnlineHaat campagne gericht op het stoppen van onine haat #StopOnlineHaat #StopPestenNu

De winnaars!

 

Snelle gaat samenwerken met de stichting Stop Pesten Nu. Dat laat de rapper weten op Instagram. Hij zal op verschillende scholen langsgaan om daar het gesprek aan te gaan met jongeren.  

 

STOP PESTEN NU

In de Instagrampost vertelt de rapper dat hij in de aanloop naar de Week Tegen Pesten zijn handen ineen geslagen heeft met de stichting. Van 23 tot en met 27 september gaat Snelle langs op drie verschillende scholen om pesten te bespreken en zijn nieuwste track Reünie live te performen.  

LEES OOK:SNELLE DROPT 'REÜNIE' MET INDRUKWEKKENDE VIDEO OVER PESTVERLEDEN 

DE REÜNIE 

Snelle is zelf in het verleden gepest om zijn uiterlijk. In de track Reünie vertelt hij over de struggles waarmee hij te maken had: "Ik heb honderden ideeën en die moeten eruit. Ey lippie heb je haast? Ga je lekker jongen? Je wil toch rapper worden? Rap eens voor me."  

 

BIJZONDER

Patricia Bolwerk, van de stichting Stop Pesten Nu, geeft op de website aan dat ze het bijzonder vindt dat de track het zo goed doet onder jongeren:“Het is bijzonder dat Snelle een nummer heeft uitgebracht waarvan de boodschap zo goed is opgepakt door een jongere doelgroep, waar dat normaal gesproken erg lastig blijkt te zijn. Het werkt super inspirerend voor jongeren als Snelle inzicht geeft in hoe het voelt om gepest te worden door middel van zijn teksten in Reünie.” 

 

Bron FunX

Rapper Snelle schooltour ism Stichting Stop Pesten Nu

Snelle gaat langs voor een scholentour, meld je aan!

Ik ben overweldigd door het succes van ‘Reünie’ en hoe deze persoonlijke boodschap zo goed bij jullie binnen is gekomen. Ik heb in aanloop naar de ‘Week Tegen Pesten’ de handen ineen geslagen met ‘Stichting Stop Pesten Nu’ en zal langs gaan bij drie scholen om in gesprek te gaan met jullie over dit onderwerp.

Wil je dat ik langs kom op jouw school, in jouw klas? Meld je dan nu aan!

Snelle

Snelle gaat in de aanloop naar de 'Week Tegen Pesten', die loopt van 23 tot en met 27 september, een samenwerking aan met de stichting 'Stop Pesten Nu'. De populaire artiest en de stichting slaan de handen ineen naar aanleiding van het succes van Snelle's song 'Reünie', die al bijna twee weken het meest gestreamde liedje is in Nederland en op #2 staat in de Nederlandse Top 40.

Het autobiografische nummer gaat over hoe Snelle zijn pesters van vroeger op school wil laten zien dat hij nu boven hun gepest staat. Met het succes zag de artiest hoeveel mensen ervaringen hebben met pesten en hoe universeel de boodschap van zijn nummer is. Om deze reden start Snelle in samenwerking met stichting 'Stop Pesten Nu' vandaag een winactie, waarbij een aantal schoolklassen een bezoek van de rapper kunnen winnen. Tijdens dit bezoek zal hij met de klas in gesprek gaan over pesten en zal hij uiteraard 'Reünie' ten gehore brengen. Snelle hoopt met de actie dat pesten een bespreekbaar onderwerp wordt in de klas en dat er via die weg een verandering teweeg kan worden gebracht in gedrag.  ---- DEZE WINACTIE IS GESLOTEN ----
Klassen kunnen een bezoek van Snelle winnen en zich aan te melden. 

'"Het is bijzonder dat Snelle een nummer heeft uitgebracht waarvan de boodschap zo goed is opgepakt door een jongere doelgroep, waar dat normaal gesproken erg lastig blijkt te zijn. Het werkt super inspirerend voor jongeren als Snelle inzicht geeft in hoe het voelt om gepest te worden door middel van zijn teksten in 'Reünie'."

Patricia Bolwerk, stichting 'Stop Pesten Nu

Snelle
Het jaar 2019 kende voor Snelle een vliegende start. De Gouden EP 'Beetje Bij Beetje' mocht op steun van onder andere Enzo Knol, Boef en Barend van Deelen rekenen, is al meer dan 61 miljoen keer gestreamd op Spotify en staat al meer dan 30 weken in de Album Top 10. De Dubbel Platina single 'Scars' stond 10 weken lang in de Top 10 van de Nederlandse Charts en was in de Top 20 van de Spotify Global Viral Charts te vinden, de opvolger 'Plankgas' samen met Frenna heeft inmiddels een Platina Status. Op dit moment werkt Snelle hard aan zijn nieuwe album '24', dat dit najaar zal verschijnen. 

Stichting 'Stop Pesten Nu 
In 2010 startte Patricia Bolwerk de stichting 'Stop Pesten Nu' vanuit haar passie om mensen bewust te maken van de gevolgen van pesten. Samen met vrijwilligers maakt zij zich elke dag hard voor het feit dat pesten moet stoppen. De stichting richt zich op preventie en bewustwording en verzorgt daarnaast gastlessen, ouderavonden, studiedagen en geeft advies bij het aanpakken van pesten op het werk. 

 

Het startpunt van verandering: 'Ik STOP pesten nu!'Edwin Evers zegt ook Stop Pesten Nu

Het is cruciaal om pesten te herkennen voordat je het kunt aanpakken. Onze trainingen geven je inzicht in het verschil tussen plagen en pesten en helpen je om effectief actie te ondernemen. We bieden verschillende services zoals advies op maat, persoonlijke en groepstrainingen, specifiek gericht op jouw organisatie.

We geloven dat het beëindigen van pesten begint bij het individu. Door het dragen van ons bandje geef je een signaal af aan je omgeving. Het is een manier om te zeggen: "Ik kies ervoor om pesten te stoppen". Kleine persoonlijke veranderingen kunnen leiden tot grote maatschappelijke verschuivingen. Vele Bekende Nederlanders  zoals Armin van Buuren, Afrojack, Pieter Gabriël en onze Ambassadeurs hebben het oranje bandje tegen pesten en zeggen: Ik STOP pesten nu!

Iedere keuze telt

De keuze ligt bij jou. Of je nu besluit om op te staan ​​tegen pesten, hulp te zoeken of simpelweg bij iemand te gaan zitten die alleen is, iedere actie maakt een verschil. Zorg er wel voor dat je je eigen veiligheid niet in gevaar brengt.

Twijfel je?Angela Groothuizen zegt ook Stop Pesten Nu

Als je je afvraagt ​​of iets wel of geen pesten is, let dan op je gevoel. Voelt een situatie ongemakkelijk? Dan is het waarschijnlijk geen onschuldig plagen. Twijfel is vaak een signaal dat er iets niet klopt.

Ontvanger bepaalt

Ook als je iets als een grap bedoelt, bepaalt de ontvanger of het als pesten wordt ervaren. Als iemand zich gekwetst voelt, heb je in feite gepest, ongeacht je intentie.

Door bewustzijn te creëren en actief te kiezen tegen pesten te zijn, kunnen we samen het verschil maken. Dus kom in actie en zeg: "Ik STOP pesten nu!

Wat te doen als je getuige bent van pesten: een praktische handleiding voor iedereen 

Pesten komt voor in alle leeftijdsgroepen. Het kan een verwoestend effect hebben en is niet alleen de verantwoordelijkheid van het slachtoffer om het te stoppen. Als omstander kun je een belangrijke rol spelen in het voorkomen of stoppen van pestgedrag. Hier zijn enkele acties die je kunt ondernemen, of je nu jong of oud bent. 

Tips voor kinderen BLØF zegt ook Stop Pesten Nu

 • Praat erover met een volwassene: breng een volwassene op de hoogte, zoals een ouder of leraar. Zij kunnen passende maatregelen nemen. 
 • Doe er niet aan mee: ga niet mee in de negatieve acties en lach bijvoorbeeld niet mee om gemene grappen. 
 • Wees een vriend: bied je steun aan het slachtoffer en laat zien dat hij of zij er niet alleen voor staat. 

Tips voor volwassenen 

 • Informeer de juiste mensen: breng het onder de aandacht van bevoegde autoriteiten zoals werkgevers, schoolleiders, of desnoods de politie. 
 • Bied je steun aan: luister naar het slachtoffer en geef emotionele steun waar mogelijk. 
 • Creëer een veilige sfeer: maak van jouw omgeving, of dat nu op het werk of elders is, een plek waar iedereen zich veilig en gerespecteerd kan voelen. 

Tips voor iedereen Bennie Jolink zegt ook Stop Pesten Nu

 • Wees geen meeloper: laat je niet meeslepen in negatief groepsgedrag en kies je eigen pad. 
 • Wees hulpvaardig: bied waar mogelijk je hulp aan, zonder jezelf in gevaar te brengen. 
 • Toon respect en begrip: iedereen heeft zijn eigen gevoelens en meningen; respecteer die. 
 • Ingrijpen waar mogelijk: als het veilig is, spreek de dader dan aan. 
 • Noteer wat er gebeurt: documenteer de gebeurtenissen, dat kan later als bewijs dienen. 
 • Stimuleer een open gesprek: bevorder een cultuur waarin men vrijuit over pesten kan praten, zonder bang te zijn voor represailles. 

Extra tips bij ernstig geweld en pesten (meer tegen één) 

 • Bel 112 bij ernstig geweld: bij fysieke agressie of ernstige dreiging, bel het alarmnummer. 
 • Volg instructies van hulpverleners op: als er professionals ter plaatse zijn, luister naar hun aanwijzingen.Peter Aerts zegt ook Stop Pesten Nu

Of je nu jong of oud bent, iedereen kan bijdragen aan het voorkomen van pesten. Het is een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid om een einde te maken aan deze negatieve cyclus. Onthou

Peter Aerts, Sander Boschker, Edwin Evers, Angela Groothuizen, Bennie Jolink, Minister Frans Timmermans en nog vele andere bekende Nederlanders vinden ook dat pesten moet stoppen en zeggen: Ik STOP pesten nu! 

Durf jij het ook net als alle BN'ers pesten te stoppen? Kom in actie en zeg: Ik STOP pesten nu! Wat doe jij? 

Kom ook in actie! Laat zien dat jij ook tegen pesten bent!

Stuur campagne/actie/foto naar ons op (posters, gedicht, foto's, youtube, tekening, verhaal en nog veel meer) en misschien nemen wij jou actieproduct in onze Landelijke Campagne op. 

De Ik STOP pesten nu armbanden zijn hier te bestellen.