TU Delft toch achter uitkomsten onderzoek naar sociale veiligheid | Stop Pesten NU

084-8340086

TU Delft toch achter uitkomsten onderzoek naar sociale veiligheid

De TU Delft 'herkent de signalen' over onveiligheid onder medewerkers toch en komt met een verbeterplan. Nadat de inspectie begin maart hard oordeelde over de cultuur binnen de universiteit zei de TU nog dat het onderzoek niet deugde.

Uit het rapport van de inspectie bleek dat er sprake is van seksueel getinte opmerkingen, ongewenste intimiteiten, pesten, intimidatie en racisme op de werkvloer van de Delftse universiteit. Vooral promovendi en andere mensen die lager in de hiërarchie stonden werden hierbij het slachtoffer. In een reactie sprak de universiteit over 'onjuiste, incomplete en niet of slecht onderbouwde verwijten aan de universiteit, medewerkers en leidinggevenden'.

Mag niet genegeerd, gebagatelliseerd of vergoelijkt worden

Dinsdag laat het College van Bestuur van de universiteit weten de signalen van sociaal onveilig gedrag te herkennen. 'Sociaal onveilig gedrag is immers onacceptabel en mag niet genegeerd, gebagatelliseerd of vergoelijkt worden', schrijft het bestuur. 'Iedereen die werkt bij, of studeert aan, de TU Delft gunnen wij een veilige werkomgeving waarin mensen respectvol met elkaar omgaan.' Daarom maakt het College van Bestuur het verbeterplan, waarbij het 'nadrukkelijk' hulp hoopt te krijgen van TU-medewerkers die zelf sociaal onveilig gedrag hebben ervaren. Ook is hulp ingeschakeld van externe deskundigen.

Werk aan de winkel

Inmiddels zijn er bijeenkomsten geweest, op de campus en bij faculteiten en directies. Er is 'werk aan de winkel', concludeert de onderwijsinstelling woensdag. Het college 'onderkent het leed bij TU-medewerkers die in het - al dan niet recente - verleden sociaal onveilig gedrag hebben ervaren.' In de komende maand zullen nog vier bijeenkomsten worden georganiseerd, begeleid door die externe deskundigen, waarbij iedere medewerker, student en alumnus welkom is. Doel is 'te vernemen wat er in de ogen van de universiteitsgemeenschap dient te veranderen en hoe dat het beste kan'.
 
Doelgroep: 
Pesten op het werk

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen

 

 

Stichting Stop Pesten Nu is het enige Erkende Goede Doel tegen Pesten in Nederland!

CBFGoede Doelen NederlandANBIKBUnesco