Suze Junior Ambassadeur | Stop Pesten NU

084-0035994

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

Suze Junior Ambassadeur

Suze ter Haar
 

Veel steun voor gepeste Suze van 9 jaar

Suze van 9 uit Spakenburg wordt op school en in de buurt gepest. Haar moeder schreef daarover een bericht op Facebook en dat heeft haar leven behoorlijk veranderd. In een paar dagen ging ze van 75 volgers naar meer dan 50.000 volgers.

Kinderen zeggen dat ik lelijk ben, vies ben en stink. En dat mijn step niet goed is. En dat raakt mij eigenlijk wel een beetje. 

Suze

Het meisje kreeg niet alleen veel volgers, maar ook heel veel lieve berichten. Zelfs voetbalster Lieke Martens stuurde een dikke knuffel en de boodschap dat pesten echt moet stoppen. 

Wat verschrikkelijk om te zien dat je zoveel verdriet wordt aangedaan. Ik wil heel graag zeggen dat ik je een lieve, leuke en stoere meid vind. 

Lieke Martens

Via haar insta verkocht Suze al armbandjes en nu wil ze met een speciaal armbandje geld ophalen voor een goed doel tegen pesten. Daar zijn er nu al duizenden van verkocht. Toch vindt Suze al die volgers en armbandjes niet het belangrijkste.

Ik hoop dat de pesters en de ouders van de pesters dit ook hebben gezien en gelezen. Dat ze erover praten en dat het stopt. 

Suze

 

Bron NOS Jeugdjournaal

 

Wil jij ook een Stop Pesten armbandje van Suze bestellen?​

 

Het armbandje voor STOP PESTEN staat inmiddels online op www.onlybysuus.net. Van iedere verkochte armband gaat 1,- naar Stichting Stop Pesten Nu
 
Lieve groet, Familie ter Haar
 
 

 

 

De 9-jarige Suze ter Haar kwam regelmatig met rode ogen thuis van school als ze die dag weer gepest was door haar klasgenootjes. Kinderen noemde haar lelijk en vies. Haar moeder schreef daarover een bericht op Facebook, die ervoor heeft gezorgd dat Suze nu overladen wordt met duizenden steunbetuigingen. Het meisje uit Spakenburg heeft een ‘stop pest-armbandje’ gemaakt, waarvan er nu al meer dan 1500 zijn verkocht.

“Ik had dit nooit verwacht”, zegt Suze tegen Hart van Nederland. Een tijd lang zat ze niet lekker in haar vel omdat kinderen erg gemeen tegen haar deden. “Kinderen kunnen je heel veel pijn doen. Daardoor kreeg ik minder zelfvertrouwen. Ik had hele sombere gedachten.” Om haar sombere gedachten even weg te zetten, begon ze met het maken van verschillende armbandjes tegen pesten. Die zette ze op Instagramom ze te verkopen. Ze begon met 75 volgers.

50 duizend volgers

Ondertussen ging het pesten door. Toen Suze voor de zoveelste keer huilend thuiskwam, was haar moeder Angelique het zat. Ze plaatste een hartverscheurend relaas op Facebook over wat het gepest met haar dochter doet. “‘Ze zeggen weer dat ik lelijk en raar ben, dat ik stink en dat mijn voetbalpakje nep is. En daar word ik zo onzeker van mam’. Ik kan wel janken als ik dit ‘weer’ te horen krijg, mijn moederhart breekt”, schreef ze.

Het bericht werd duizenden keren gedeeld en binnen de kortste keren kreeg Suze meer dan 50.000 volgers op Instagram. Ze werd bedolven onder lieve reacties van mensen die met haar meeleefde. “Die reacties vind ik heel leuk en lief. Daardoor heb ik een stuk meer zelfvertrouwen gekregen”, zegt Suze blij.

Armbandje

Buiten alle lieve reacties, wilden ook steeds meer mensen haar armbandjes kopen. Ze besloot toen om eenzelfde armbandje te ontwerpen die staat voor het stoppen van pesten. Het is een zilver armbandje, met in het midden een rood kraaltje. “Dat kraaltje staat voor ‘stoppen’: het ‘stop pest-armbandje'”, aldus Suze. Inmiddels heeft ze er daarvan al zo’n 1500 verkocht en staan er nog duizenden bestellingen op de lijst.

Moeder Angelique hielp Suze bij het maken van de armbandjes, maar omdat ze zo veel bestellingen hebben gekregen, is de productie voor nu even stopgezet. “Alleen redden we het niet. Daarom hebben we een fabrikant benaderd die de armbandjes gaat produceren”, zegt Angelique. Een deel van de opbrengst van de armbandjes gaat naar Stop Pesten Nu. “Ik hoop dat het pesten op deze manier gaat stoppen”, zegt Suze. “Dat is niet alleen voor mij, maar ook voor andere kinderen belangrijk.”

 

De Spakenburgse Suze ter Haar (10) heeft met haar eigen kledinglijn meer dan 10.000 euro opgehaald voor anti-peststichting Stop Pesten Nu

B.NOSY LANCEERT COLLECTIE B.YOURSELF BY SUUS!

“Ze zeggen weer dat ik lelijk en raar ben, dat ik stink en dat mijn voetbalpakje nep is. En daar word ik zo onzeker van mam.”

Ik kan wel janken als ik dit ‘weer’ te horen krijg, mijn moederhart breekt. Hartverscheurend was het persoonlijke bericht wat Angelique ter Haar afgelopen jaar op Facebook postte en bovenstaande alinea is er maar een fractie van. Ze vertelde uitgebreid over haar dochter Suze van 9 jaar oud, die gepest wordt. Ze postte het bericht uit onmacht. Haar tekst raakt menig ouder en wordt ook door de media opgepikt.

Kinderen worden op school veel vaker gepest dan ouders en leerkrachten weten; één op de drie kinderen vertelt er nooit over tegen hun leraar of ouders. Een actueel, groot probleem van alle dag.

Brandmanager van B.Nosy, Simone de Groot, twijfelt geen seconde na het lezen van het Facebookbericht van Angelique: “Ik wilde al langer iets doen met B.Nosy voor een mooi maatschappelijk doel. Het bericht van Angelique raakte mij, als brandmanager van B.Nosy maar ook als moeder van twee jonge kinderen. Toen ik aansluitend hoorde dat het Suze haar grote wens was om modeontwerpster te worden was het voor mij een simpele optelsom. We nodigden Angelique en Suze uit om te bespreken hoe we samen meer aandacht kunnen geven aan dit belangrijke onderwerp.”

Collectie B.Yourself! Snel ontstond een samenwerking waarbij “jezelf zijn” voorop moest staan. Samen met Suze heeft B.Nosy een collectie ontworpen met een duidelijke boodschap. B.Yourself! Iedereen mag namelijk zijn wie ie is, durf jezelf te zijn! Een gedeelte van de opbrengst van deze collectie gaat naar het goede doel: Stop Pesten Nu! B.Nosy zal per verkocht item 2 euro doneren. De kleuren zwart, wit en rood staan centraal in deze collectie, Het zijn de lievelingskleuren van Suze en het rood zit in de armbandjes die zij afgelopen zomer heeft verkocht voor de stichting, “Stop Pesten Nu”. De grote boodschap van de collectie is B.Yourself. Op een aantal items is deze tekst zichtbaar in spiegelbeeld. Een echte zelfreflectie. De verschillende kleuren die gebruikt zijn in het woord B.Yourself staan voor vrolijkheid, positiviteit en kracht. Sommige items zijn uniseks en we hebben ook volwassen maten van de T-shirts. Een leuk extra detail: bij aankoop van een kledingstuk uit de nieuwe lijn ontvangt de consument een “stoppen-met-pesten-armbandje”, ontworpen door Suze.

 

Vele Bekende Nederlanders  zoals Armin van Buuren, Afrojack, Pieter Gabriël en onze Ambassadeurs hebben het oranje bandje tegen pesten en zeggen: Ik STOP pesten nu!

Pesten is nog steeds een groot maatschappelijk probleem, dit moet worden gestopt! Steeds vaker horen wij geluiden zoals: Als het Ministerie nu zou ..., als de school nu zou ..., als mijn baas nu ... als mijn collega's nu ... als de leraar nu beter zou ..., als de ouders nu ...., als de slachtoffers nu maar weerbaarder zouden worden maar ... en ga zo maar door.

Wat wij merken is dat wij dan druk zijn met verwachtingen van wat doet de ander (het Ministerie, Scholen, Werkgevers, Leidinggevenden, Ouders, Opvoeders, Slachtoffers, enz) en lijken te vergeten dat wij klein kunnen beginnen.

Pesten is te stoppen en dit begint klein, door onze eigen verantwoordelijkheid te nemen en te doen wat wij kunnen. Het verschil bij wat doe ik ....

Pesten is een groepsproces

Wij laten mensen zien wat hun rol binnen een groep is en welke actieve of passieve bijdrage zij leveren aan pestgedrag. Wie zijn gedrag herkent, kan dit ook veranderen.

Voordat u pesten aan kunt pakken, is het eerst belangrijk om pesten te herkennen. Het verschil te weten tussen plagen en pesten. Wat is nou dat 'grijze gebied' of hebben wij alleen maar een plaagcultuur? Is dit zo? Is het voor iedereen plagen? Na onze voorlichtingen heeft u deze inzichten en kunnen wij u helpen om het pesten aan te pakken oa door bedrijfs-/school adviezen op maat, individuele coaching, groepscoaching en meer. Bij ons aanbod kunt u hier meer informatie over vinden. Al onze diensten worden op maat gemaakt voor uw organisatie.

Onze visie campagne 'Ik STOP pesten nu!' (bandje tegen pesten):

Pesten is te stoppen en het begint bij jou! Wij geloven erin dat pesten is te stoppen door het klein te maken en op individueel niveau een keuze te maken en te zeggen: Ik STOP pesten nu! Alle veranderingen beginnen klein en beginnen bij onszelf. Door middel van het dragen van het bandje laat je anderen zien dat jij gekozen hebt en vindt dat pesten moet stoppen. Inspireer hier je omgeving weer mee zodat zij ook vanuit de eigen Ik gaan zeggen, Stop Pesten Nu en 'Samen maken wij het verschil tegen Pesten'.

Onze misie campagne 'Ik STOP pesten nu!' (bandje tegen pesten):

Door middel van allerlei activiteiten en campagnes willen wij iedere inwoner in Nederland bewust maken dat pesten moet stoppen en dat zij het verschil kunnen maken, gewoon vanuit de eigen Ik.

Jij hebt de keuze om te stoppen met pesten.

Jij hebt de keuze niet mee te lopen.

Jij hebt de keuze door er iets van te zeggen als je het ziet gebeuren.

Jij hebt de keuze om iemand te helpen die gepest wordt.

Jij hebt de keuze om in te grijpen als je ziet dat het gaat om een situatie om meerdere personen/kinderen tegen één zijn.

Jij hebt de keuze als je iemand in de pauzes altijd alleen ziet zitten door erbij te gaan zitten, met hem of haar te gaan praten of in gesprek te gaan.

Jij hebt de keuze om andere kinderen/personen te laten zien dat het echt niet cool is om te pesten.

Jij hebt de keuze door niet langer weg te kijken als je ziet dat er gepest wordt.

Jij hebt de keuze te melden dat iemand in jouw team/klas gepest wordt en hulp voor die persoon te zoeken.

Kortom ...

Jij hebt de keuze

Als jij zegt: Ik STOP pesten nu! dan betekent dit niet dat je er altijd tussen moet springen. Het is altijd van belang dat je eerst kijkt of het veilig is om te reageren. Is het niet veilig, probeer dan hulp te zoeken of halen (ouders, opvoeders, vrienden, collega's) of houdt het slachtoffer in de gaten en vang hem/haar op zodra je kunt. Een kleine glimlach, een helpende hand betekent zoveel voor een slachtoffer, je voelt je dan niet helemaal alleen meer staan. Ookal is het probleem dan nog niet direct opgelost, het is dan in ieder geval een klein begin. Een begin naar een oplossing waar pesten wordt gestopt. Jij kan het verschil maken. Dus kom in actie en zeg tegen jezelf: Ik STOP pesten nu! 

Ik twijfel soms is het pesten ja of nee? 
Het antwoord is simpel ... voelt het goed wat je ziet? Of niet?

Ik twijfel ja/nee ...
Je twijfelt doordat je van binnen een onprettig gevoel krijgt, je ziet dingen waarvan je denkt dit vind ik niet leuk of dit ziet er niet fijn uit. Daar komt onze twijfel vandaan, wij vragen ons op dat moment af klopt het wat er gebeurd. Eigenlijk alleen al het feit dat wij hierover twijfelen zegt ons dan dat wij iets signaleren wat wij niet fijn vinden en als je iets niet fijn vindt dan is het antwoord: ja dit is pesten

Want als iedereen het nu leuk zou vinden en iedereen geniet, en om de beurt maken jullie grappen over elkaar dan voelt de sfeer en alles goed en voelt alles fijn en dan is het plagen.

Als ik het grappig bedoel, is dit dan pesten?
De ontvanger bepaalt of het plagen of pesten is. Dus ook al zou ik iets nog zo grappig hebben bedoeld als diegene waar ik dit tegen zeg dit niet leuk vindt dan heb ik hem of haar gepest.

Peter Aerts, Sander Boschker, Edwin Evers, Angela Groothuizen, Bennie Jolink, Minister Frans Timmermans en nog vele andere bekende Nederlanders vinden ook dat pesten moet stoppen en zeggen: Ik STOP pesten nu! 

Durf jij het ook net als alle BN'ers pesten te stoppen? Kom in actie en zeg: Ik STOP pesten nu! Wat doe jij? 

Kom ook in actie! Laat zien dat jij ook tegen pesten bent!

Stuur campagne/actie/foto naar ons op (posters, gedicht, foto's, youtube, tekening, verhaal en nog veel meer) en misschien nemen wij jou actieproduct in onze Landelijke Campagne op. 

De Ik STOP pesten nu armbanden zijn hier te bestellen.